Innis & Gunn ny huvudsponsor till ikoniska The Royal Edinburgh Military Tattoo

The Royal Edinburgh Military Tattoo, eller helt enkelt Military Tattoo, är en internationell festival för militära band (”tattoo”) som hålls årligen sedan 1950 på Edinburgh Castle, Skottland. Partnerskapet med Innis & Gunn kommer att erbjuda publiken sin första möjlighet någonsin att njuta av en prisbelönt skotsk öl tillsammans med showen, vilken gör sin efterlängtade återkomst i augusti.

Över tvåhundratusen människor reser till Edinburgh varje år för ta del av The Royal Edinburgh Military Tattoo, denna tre veckors show som TV-sänds i mer än trettio länder för en total publik på över hundra miljoner tittare per år.

Royal Edinburgh Military Tattoo har tillkännagett att deras huvudsponsor 2022 är Innis & Gunn, vilket gör det möjligt för publiken att njuta av en öl på Edinburgh Castle Esplanade 2022 för första gången någonsin.

Det nya partnerskapet innebär att Tattoo-publiken kommer att bli bjudna på en upplevelse som aldrig förr, med gäster som kommer kunna luta sig tillbaka och njuta av militära och kulturella föreställningar i världsklass tillsammans med öl i världsklass från det Edinburgh-baserade bryggeriet.

Buster Howes, VD för The Royal Edinburgh Military Tattoo, sa: ”The Tattoo och Innis & Gunn är båda Edinburgh-baserade, stolta skottar och älskade runt om i världen. –Det är flera anledningar av många, varför det här partnerskapet passar så bra. Kvalitet, äkthet, innovation, originalitet och kreativitet är gemensamma egenskaper för oss båda. Vilket bättre sätt att njuta av en spektakulär show i världsklass, än med en kall öl i handen för första gången i showens historia, i den majestätiska Castle Esplanade-miljön.”

Dougal Gunn Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn, tillade: ”Vi är alla otroligt stolta över att samarbeta med The Royal Edinburgh Military Tattoo, vilket ger människor chansen att njuta av allt som är bra med Edinburgh i augusti; fantastisk öl och en fantastisk show i Skottlands mest ikoniska miljö, Edinburgh Castle. Vår gemensamma publik och tydligt anpassade värderingar gör detta till ett naturligt partnerskap och vi är glada över att kunna ge en ny dimension till showen i år och erbjuda våra prisbelönta öl till tusentals deltagare och för första gången på slottet.”

Royal Edinburgh Military Tattoo kommer att göra sin återkomst den 5–27 augusti, med sin Voices Show.

Information om The Royal Edinburgh Military Tattoo:

 • The Royal Edinburgh Military Tattoo uppträdde första gången 1950.
 • The Tattoo framförs inför en livepublik på 220 000 årligen på Esplanaden utanför Edinburgh Castle med ytterligare en global TV-publik på +100M.
 • År 2010 döptes evenemanget om till The Royal Edinburgh Military Tattoo efter att Hennes Majestät Drottningen gav den kungliga titeln för att hedra sin 60-årsdag.
 • HRH The Princess Royal, Princess Anne, är beskyddare av The Royal Edinburgh Military Tattoo.
 • The Tattoo har donerat över 12.3 miljoner pund till service- och konstorganisationer sedan 1950 från The Royal Edinburgh Military Tattoo (Charities) Limited – dess välgörenhetsbolag.
 • The Tattoo genererar 77 miljoner pund årligen till den skotska ekonomin.
 • The Tattoo har uppträtt utomlands vid fem tillfällen, senast i Australien, oktober 2019.
 • The Top Secret Drum Corps var den första akten som tillkännagavs för årets Royal Edinburgh Military Tattoo när den gör sin efterlängtade återkomst i augusti.
 • The Banda Monumental de Mexico, som kommer tillbaka i år tar med karnevalsatmosfären till showen med mer än 100 artister tillsammans på Esplanaden.
 • The United States Air Force Honor Guard, den officiella ceremoniella enheten i flygvapnet, kommer att återvända till The Tattoo i år och markera sitt speciella förhållande mellan Förenta staterna och Storbritannien.
 • De otroligt begåvade The Highland Divas kommer att göra sin The Tattoo-debut i år och ta med sina exceptionella röster till Voices! De kommer bland annat att ta med publiken på en spännande, musikalisk resa som spänner över folkmusiken i Irland, Skottland och Nya Zeeland.
 • Fansens favorit New Zealand Army Band kommer att vara en del av the Tattoos triumferande återkomst i sommar. Detta kommer att bli deras sjunde framträdande.

 

Innis & Gunn:

Sedan starten 2003 har det skotska bryggeriet Innis & Gunn vuxit till att bli ett av Storbritanniens mest framgångsrika hantverksölföretag. Med hjälp av innovativa tekniker inklusive ekfatslagring brygger Innis & Gunn flera prisbelönta öl inklusive flaggskeppet ‘The Original’ och Skottlands bästa lager, ’Innis & Gunn Lager Beer’. Innis & Gunn är det tredje största hantverksölmärket i dagligvaruhandeln i Storbritannien och det största importerade hantverksölet i Kanada. I Sverige är dom det tredje största importerade Ale varumärket på Systembolaget. I bryggeriets portfölj finns också en rad IPA:s och varje år släpper de en serie av öl i begränsad upplaga som visar upp deras kvalitet, innovation och hantverk.

Skrivet av Michael Karlberg 9 juni, 2022

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!