Chimay blå at the Bishops Arms

Chimay blå på fat dyker upp en gång per år i begränsad upplaga på krogar runt om i landet. I år kan du avnjuta denna fantastiska öl på samtliga Bishops Arms i Sverige. Varför inte avsluta veckan med ett besök på ditt närmsta Bishops Arms och avnjut en Chimay blå på fat i goda vänners lag.

– Vi har alltid ett brett sortiment av Chimayprodukter på de allra flesta av våra pubar så att nu kunna erbjuda en ett exklusivt släpp av Chimay blå på fat känns oerhört kul. Ölet kommer att finnas på samtliga 40 Bishops Arms i hela landet, säger Oskar Svanström, driftchef på The Bishops Arms.

Bishops Arms är med sina 40 pubar en given favorit på den svenska ölscenen. Hit kommer öl- och whiskyälskare för att prova nya drycker, köra pubquiz eller avnjuta en god bit mat. Bishops Arms har ett gediget utbud och kan normalt erbjuda 27 olika öl på fat och runt 150 flasköl. Totalt hittar man närmare 2500 olika öl på kedjan.

Chimay
Chimay är världens ledande trappistöl som ständigt tilldelas utmärkelser för sin unika karaktär, elegans och smakperfektion. Ölet bryggs enligt anrika traditioner övervakat av trappistmunkar i klostret Notre Dame de Scourmont sedan 1862.

Trappistmunkarna vid klostret lever efter devisen ”Ora et labora” (bön och arbete) och tillhör en reformerad gren av Cisterciensorden. Själva begreppet ”trappist” härstammar från den munkorden som hörde samman med klostret Grande La Trappe i Normandie.

Bryggeriet Chimay är världens ledande trappistöl som ständigt tilldelas utmärkelser för sin unika karaktär, elegans och smakperfektion. Ölet bryggs enligt anrika traditioner av trappistmunkar i klostret sedan 1862. Chimay Blå är en av få ölsorter som fått maximala 100 poäng av 100 möjliga på amerikanska ölsajten Ratebeer.

Ölet har en stor rostad doft med inslag av farinsocker, malt och soja med en tät och krämig skumkrona. Mycket fyllig smak med rondör och finess. Inslag av knäck. Medelstor beska.

 

Hitta ett Bishops Arms nära dig

Borås
Eskilstuna
Falun
Gävle
Göteborg – Järntorget
Göteborg – Park Avenue
Göteborg – Plaza
Helsingborg – Marina Plaza
Helsingborg – Mollberg
Hässleholm
Jönköping
Karlstad
Kiruna (Hotel Bishops Arms)
Kristianstad (Hotel Bishops Arms)
Köping (Hotel Bishops Arms)
Linköping
Luleå
Lund (Hotel Bishops Arms)
Malmö – Gustav Adolfs Torg
Malmö – Savoy
Norrköping
Piteå (Hotel Bishops Arms)
Skellefteå
Skövde
Stockholm – Bellmansgatan
Stockholm – Folkungagatan
Stockholm – Gamla Stan
Stockholm – Hornsgatan
Stockholm – Linnégatan
Stockholm – S:t Eriksgatan
Stockholm – Sundbyberg
Stockholm – Vasagatan
Sundsvall
Trollhättan
Umeå
Västerås
Växjö
Örebro
Örnsköldsvik
Östersund

Skrivet av Michael Karlberg 2 november, 2016

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!