10 åriga i revisorn i ny design

Le Reviseur XO 10 Years är märkt "Single Estate Cognac", vilket innebär att den kommer från endast en gård eller odlare och alltså inte druvor från hela området i Cognac. Le Reviseur produceras och lagras på gården Domaine du Maine Drilhon, som förfogar över cirka 60 hektar odlingsmark. Druvorna till denna cognac hämtades från det centralt belägna distriktet Petite Champagne vilket borgar för mycket hög kvalitet. Nr 11901, pris 499kr.

Le Reviseur Extra Old XO är en ljus, bärnstensfärgad cognac med en elegant doft av kaffe, kryddor, torkad frukt och nötter. Cognacen har en ren och elegant smak med en rondör av ek och en lång härlig eftersmak.

Se om Le Reviseur XO 10 Years finns på ditt lokala Systembolag eller beställ här.

Francis Abécassis lilla cognacshus har hyllats av kritikerna för sin mycket eleganta smakstil. Le Reviseur Cognacen produceras och lagras på gården Maine Drillhon i välkända Petit Champagne i hjärtat av Cognac. Här har man producerat cognac med stor omsorg sedan generationer tillbaka.

Nytt inom Cognac:

För att bära beteckningen X.O – extra old – krävs sedan april 2018 att druvdestillatet legat minst 10 år på ekfat. I praktiken lagras den ofta betydligt längre än så. Under en övergångsperiod fram till mars 2019 kan cognac med ålder av 6-9 år kallas XO. Till Le Reviseur XO 10 Years väljer masterblendern på Francis Abicassis ut cognac som är lagrad minst 10 år men ofta betydligt längre.

Skrivet av Michael Karlberg 18 november, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!