Teerenpeli släpper Kaski Sherry Cask Single Malt Whisky i Sverige

Från det finska whiskyundret Teerenpeli Distillery som nyligen utsetts till världens bästa destilleri av IWSC The International Wine and Spirit Competition, kommer nu som första finska single malt whisky på systembolagshyllorna - Teerenpeli Kaski Sherry Cask Single Malt Whisky. Denna prisbelönta whisky lanseras den 1 mars i 500 ml flaska med artikelnummer 45602 och pris 549 kr.

Svedjebruk är den uråldriga konsten att bränna marken för att skapa nytt liv och odlingsbar mark, och det är det som Kaski betyder, en pånyttfödelse av finsk whisky.

Denna finska skönhet kommer från Teerenpeli Distillery som grundades 2002 i staden Lahtis och Kaski Sherry Cask Single Malt Whisky har hänfört whiskyvärlden sedan dess. När efterfrågan blev större på Teerenpelis produkter så byggdes ett nytt destilleri strax utanför stadskärnan 2015. Detta destilleri visar att med finsk sisu, skotska pannor och yrkesskicklighet kan man uträtta under. Teerenpeli är destilleriet som gått från klarhet till klarhet, från okänd till världskänd och sedan IWSC krönte dem till årets whiskyproducent 2020 har de nu helt klart nått stjärnstatus.

Teerenpeli Kaski Sherry Cask Single Malt Whisky vann juryns hjärtan vid den senaste IWSC-galan och kammade hem silver i sin klass vilket borgar för hög kvalitet. Kaski är ett sherryfatslagrat finskt lejon med en rejäl fruktighet och toner av torkad frukt och plommon samt en tydlig rökighet vilket är som handen i handsken för de svenska whiskykonsumenterna. Sherryfaten känns verkligen i denna genuint komponerade single malt.

Vi ser med tillförsikt över havet i öster och inväntar med spänning på lanseringen av Teerenpeli Kaski Sherry Cask Single Malt Whisky den 1 mars.

Företaget Teerenpeli är en familjekoncern baserad i Lahtis som bedriver verksamhet inom restaurang, bryggeri och destillerinäringen. Företaget ägs av Anssi och Marianne Pyysing och de driver tio restauranger runt om i Finland samt Teerenpeli Brewery & Distillery. De omsätter 14 miljoner Euro och har ca 100 anställda.

Produktinfo Teerenpeli Kaski Sherry Cask Single Malt Whisky

Storlek: 500 ml

Alkoholstyrka: 43%

Pris: 549 kr

Lansering: 1 mars i Systembolagets ordinarie sortiment

SB artnr: 45602

Skrivet av Michael Karlberg 23 februari, 2021

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!