Oppigårds Grim lager nu på samtliga Bishops Arms

För ett drygt år sedan lanserade Oppigårds bryggeri sin nya lager. Nu kan man njuta av denna goda öl på samtliga Bishops Arms-restauranger runt om i Sverige.

I somras lanserades Oppigårds Grim lager på burk i systembolagets beställningssortiment. Ölet återfinns nu i 12 butiker runt om i landet men kan enkelt beställas via systembolaget.se.

Vill man njuta av denna fina lageröl på fat så kan man bege sig till närmsta Bishops Arms-krog. Den populära krogkedjan har nämligen tagit in den i sitt fatsortiment.

Ölet Grim Lager är en riktigt ljus lageröl som bryggs på Oppigårds vanliga bryggvatten som man pumpar upp ur berget från 125 meters djup. Samma vatten som de bryggt öl på de senaste tolv åren. Nästan all malt är svensk pilsnermalt. Till den adderar man en liten giva ljus tysk karamellmalt. För att skapa ett öl med låg men balanserad beska och nyanserad humlearom har man valt en blandning av tyska och tjeckisk humle; Tettnanger, Saphir och Saaz. Det som slutligen ger ölet dess rena smaker är en kall jäsning med tysk lagerölsjäst följt av en lång och kall lagringsperiod.

Namnet på ölet kommer från att Oppigårds på På IK Grims gamla fotbollsplan under tre års tid byggt upp ett nytt och modernt bryggeri. I det nya bryggverket kan man värma mäsken i olika temperatursteg för att på så sätt bättre påverka det slutliga ölets karaktär och smak. Och

På Stockholm Beer & Whisky Festival 2018 tilldelades Oppigårds Grim Lager en bronsmedalj i kategorin Traditional Light Lager Central European style.

Skrivet av Michael Karlberg 28 februari, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!