Innis & Gunn’s Kith & Kin i exklusivt släpp på The Bishops Arms

Den 3 mars släpps Innis & Gunn's Kith & Kin på Systembolaget. Men redan den 15 februari har du möjlighet att njuta av denna fina stout då utvalda The Bishops Arms har fått tag i ett mycket begränsat antal flaskor.

Kith & Kin är skotska för vänner och familj vilket perfekt fångar andan i detta samarbete mellan två pionjärer inom hantverksbryggeri och -destillering. Kith and Kin är en fyllig stout bryggd av skotska Innis & Gunn som lagrats på whiskeyfat från irländska Teeling Whiskey Company. Innis & Gunn Kith & Kin Teeling Cask släpps på Systembolaget den 3 mars i en begränsad upplaga om 36 000 flaskor. Nr 11339. Pris 29,90 kr. Så passa på att besöka din lokala The Bishops Arms för att prova Innis & Gunn’s Kith & Kin redan från den 15 februari.

Den irländska familjen Teeling har whiskeytraditioner som går tillbaka till 1782 och har helt nyligen byggt det första destilleriet i Dublin på över 125 år. Teeling är kända för att göra saker annorlunda med hantverksmässig noggrannhet. Deras whiskey förkroppsligar denna anda genom flaggskeppet Teeling Small Batch Rum Cask som släpptes på Systembolaget 2016.

Skotska bryggeriet Innis & Gunn har ända sedan märket kom till av en slump 2002, när ett globalt whiskyföretag skulle skapa en whisky lagrad på alefat, släppt massor av olika varianter på eklagrade ales och stouts. Innis & Gunn’s eklagrade öl har blivit väldigt populär, inte minst i Sverige.

Efter livliga samtal på klassiskt irländsk / skotskt manér mellan bryggmästaren Dougal Sharp och bröderna Jack och Stephen Teeling bestämde man sig för, att i goda vänners lag, brygga en kolsvart stout och lagra den på fat från Teelinngs stolthet Teeling Small Batch Rum Cask.

– Som en del i denna satsning, har vi inte bara skapat en underbart mustig, whiskeylagrad stout, vi har även återlämnat tunnorna till Teeling som nu kan göra en stoutlagrad whiskey lagrad på Irland. Whiskeyprojektet kommer att slutföras under 2017, berättar Dougal Sharp, bryggmästare och grundare på Innis & Gunn.

Ölet är bryggt med en stor dos härlig chokladmalt för att ge ölet en kolsvart färg med tydliga smaknoter av choklad, kaffe och toner av bränt socker. Tillsammans med ett utsökta inslag av vanilj och kryddor som framförallt kommer från Teelings unika whiskeyfat blir Kith & Kin en härlig ölupplevelse för smaklökarna. Ett välsmakande resultat av vänskap mellan skottar och irländare helt enkelt.

 

Skrivet av Michael Karlberg 14 februari, 2017

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!