Familjen Obama i nytt samarbete i Sverige.

I dagarna lanserade det skotska bryggeriet Innis & Gunn en kampanj i Sverige som bjuder på stor humor när man låter vanliga svenskar med kändisnamn berätta om hur det är att dela sitt namn med en känd person. Kampanjen är full av värme och humor och budskapet att även om ditt namn förknippas med någon annan så är vi alla unika och originella. Precis som det skotska craft-bryggeriets öl.

Innis & Gunn introducerades på den svenska marknaden 2003 men är fortfarande relativt okända för den stora massan. Det många inte vet är att det skotska ekfatslagrade ölet Innis & Gunn upptäcktes av en slump i sökandet efter något helt annat. En världsledande skotsk whiskyproducent ville skapa en whisky med karaktär av ale, varför man kontaktade bryggmästaren Dougal Sharp. Sharp bryggde en ale som hälldes i ekfat och fick ge karaktär åt eken. Efter en tid tömdes fatet och fylldes med whiskyn. Arbetarna på golvet upptäckte dock att ekfatet hade gett alen en ny, helt unik karaktär. Innis & Gunn var fött.

Och nu flera år senare så har man alltså ingått ett samarbete med familjen Obama. Men personerna bakom namnet är inte de man först tror.

Familjen Obama är i det här fallet ett trevligt par från Degerfors, och hur är det egentligen att dela namn med ett av de mäktigaste paren i världen. De resonerar kring hur de hade klarat av jobbet som presidentpar.

– Om vi hade vart presidentpar i USA så hade vi gjort det bättre än dom faktiskt, säger Ricardinho Obama

– Å andra sidan, det är inte så lätt att styra ett land tror jag, svarar hans fru Isabell Obama.

De vet hur det är att leva i skuggan av den mer välkända familjen Obama, men i sommar är det Isabell och Ricardinho från Degerfors som är några av frontfigurerna för Innis & Gunns största reklamsatsning i Sverige sedan starten 2003.

De kommer att florera på Innis & Gunns Facebook, Instagram och webbsidan stayoriginal.se.

 

Skrivet av Michael Karlberg 14 juni, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!