Saint Louis bryggeriet Schlafly lanserar Dry-Hopped APA i tillfälligt släpp på Systembolaget.

Det amerikanska bryggeriet Schlafly Beer, även känt som The Saint Louis Brewery, gör sin entré på Systembolaget med en spännande nyhet - Schlafly Dry-Hopped APA. Bryggeriet, grundat 1991 av Tom Schlafly och Dan Kopman, har länge varit pionjärer inom hantverksölindustrin i USA. Den 26 april släpps bryggeriets hyllade american pale ale, Schlafly Dry-Hopped APA. Pris 30,40 kr + pant, 355ml, alkoholhalt 6,0%.

Denna prisbelönta öl, en American Pale Ale (APA) med en alkoholhalt på 6,0%, är en amerikansk tolkning av den klassiska engelska ölstilen. Med en kraftfull kombination av amerikanska humlesorter och malt, presenterar Dry Hopped APA en djärv och välbalanserad smakprofil med karakteristiska aromer av tall och citrus, samt en fyllig kropp.

Efter jäsningen genomgår ölet en torrhumling, med stora mängder Cascade och Chinook, i två dagar. Denna process förstärker den distinkta smaken och humleprofilen, vilket ger en krispig, uppfriskande och smakrik american pale ale.

Schlafly Dry Hopped APA utmärker sig med sin aromatiska humleprofil och välbalanserade maltighet. Med en alkoholhalt på 6,0% erbjuder den en perfekt balansen mellan smak och alkoholstyrka. Ölets gyllene bärnstensfärg ger en inbjudande visuell upplevelse, och dess fylliga smak och medelhöga beska gör den idealisk att njuta av på egen hand eller till mat.

Miljövänligt och hållbart bryggeri

Utöver att erbjuda högkvalitativa öl har Schlafly Beer länge varit en förespråkare för miljövänlig bryggning och hållbarhet. Genom investeringar i energieffektiva åtgärder och källsortering strävar bryggeriet efter att minska sin påverkan på miljön.

Schlafly Dry Hopped APA kommer att finnas tillgänglig på Systembolaget från den 1 mars 2024. Detta är en möjlighet för svenska ölälskare att utforska och njuta av en del av den amerikanska hantverksöltraditionen från ett av de mest respekterade bryggerierna i USA. Prova på denna distinkta öl och upplev Schlafly Beers dedikation till kvalitet och smak.

Schlafly Dry-Hopped APA

Pris: 30,40 kr + pant
Alkoholhalt: 6,0%
Release: 26 april 2024
Art. Nr.: 1310415
Humle: Cascade, Chinook
Malt: Pale Malt & Caramel Malt

Skrivet av Michael Karlberg 23 april, 2024

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!