Collective Arts släpper dubbelhumlad dubbel IPA.

Kanadensiska Collective Arts har tidigare släppt både IPA No 6 och IPA No 7 på Systembolaget. Nu är det dags för IPA No 8 som är en dubbel IPA som dessutom är dubbelt torrhumlad med Simcoe-, Moutere- och Columbushumle. Ölet är ofiltrerat och har en intensiv smak av frukt, citrus och tallbarr. Den 7 juni släpps 19.000 burkar av Collective Arts IPA No 8. Pris 44,90kr, 473 ml, alkoholhalt 8%.

IPA No 8 från Collective Arts är en Dubbel IPA på 8.0% som är torrhumlad med klassiska humlesorterna Columbus och Simcoe men även den lite ovanligare humlesorten Moutere. Mouterehumle är en relativt ny humlesort, framtagen på Nya Zeeland 2015. Humlesorten har högt oljeinnehåll som ger en intensiv doft och även smak av grapefrukt, tropiska frukter, passionsfrukt och tallbarr.

Konstnären bakom motivet på burken heter Chris Morin, en författare, journalist, illustratör, konstnär och musiker från den kanadensiska staden med det fantastiska namnet Saskatoon.

Collective Arts är än en gång tillbaka med en IPA som visar på bryggeriets innovativa och kreativa sida både när det gäller smaker och formspråk.

Fakta IPA No 8

Artikelnummer: 1124812
Pris: 44,90 kr (+ pant)
Format: 473 ml, burk.
Humle: Simcoe, Moutere och Columbus.
Konstnär: Chris Morin, Saskatoon, Kanada. Chris’s Instagram

Skrivet av Michael Karlberg 3 juni, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!