Evan Williams Bottled In Bond Kentucky Straight Bourbon, klassisk bourbon i nytt smidigt format.

Efter lång väntan kommer nu den klassiska Evan Williams Bottled In Bond Kentucky Straight Bourbon i ny förpackning på den svenska marknaden och i Systembolagets ordinarie sortiment. Nu i nytt smidigt format, nämligen en plastflaska om 20cl. Evan Williams Bottled In Bond Kentucky Straight Bourbon, alkoholstyrka 50%, 20cl, 119kr, artikel nr 41404.

Klicka här för att se om Evan Williams Bottled-in-Bond finns på ditt lokala Systembolag eller för att beställa.

Evan Williams är en balanserad Bourbon uppkallad efter just Evan Williams som, år 1783 öppnade Kentuckys första kommersiella destilleri längs stranden av floden Ohio. Många år och tunnor senare, produceras fortfarande deras Bourbon med samma anrika metoder som Evan Williams gjorde för flera hundra år sedan. Idag är Evan Williams den näst mest sålda Kentucky Straight Bourbon Whiskey i USA och världen, destillerat bara några kvarter från den plats där Evan själv byggde sitt destilleri. Letar du efter en Bourbon med lite mer kraft är Evan Williams Bottled-In-Bond ett gott alternativ, 100 proof (50%).

Evan Williams är ett av Kentuckys mest kända Bourbonvarumärken. Evan Williams Bottled-in-bond, även kallad Evan Williams White lanserades 2012.

För att en Bourbon ska få märkas med Bottled-in-Bond så måste whiskeyn vara destillerad under en och samma säsong och destillerat vid ett och samma destilleri. Whiskeyn måste också lagras minst fyra år under tillsyn av amerikanska myndigheter och det måste buteljeras vid exakt 100 proof (50% vol. alc.). Dessutom måste det tydligt framgå vart whiskeyn destillerades och var det buteljerades (om det är annat än destilleriet).

Doft: Rostad ek, nötter, vanilj i samklang med toner av körsbär.

Smak: Karamell, fikon, körsbär samt kryddig ek.

Avslutning: Mycket långt och kryddigt med inslag av muskot och kanel.

Produktinformation:

Storlek: 200ml

Alkoholstyrka: 50%

Pris: 119 kr

SB artnr: 41404

Lansering: januari 2022

 

Heaven Hill grundades strax efter den amerikanska förbudstiden 1935 i Bardstown, Kentucky av familjen Shapira med syfte att producera och marknadsföra bourbon av premiumkvalitet. På den tiden var det ett högriskprojekt som många dömde ut. Idag är företaget USA’s största, privatägda sprittillverkare.

Till skillnad från stora delar av den övriga spritindustrin som domineras av stora, multinationella företag, så är det fortfarande den ursprungliga familjen Shapira som äger och driver företaget.

Efter att ha börjat från noll med obefintligt lager, innehar Heaven Hill idag över 1.700.000 fat med egentillverkad bourbon på lagring. Tillverkningen har fortfarande sitt hjärta i Bardstown i delstaten Kentucky.

Skrivet av Michael Karlberg 31 januari, 2022

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!