Tvillingsjälar släpper limiterad stout.

Kindred Spirits betyder tvillingsjälar och sammanfattar samarbetet mellan två pionjärer inom ölbryggning och whiskeydestillering. Tillsammans har man skapat en smakrik, kolsvart skotsk stout smaksatt genom fatlagring på irländska whiskeyfat. Innis & Gunn Kindred Spirits Limited Edition släpps på Systembolaget 16 mars i en begränsad upplaga om 40 000 flaskor. Stouten säljs i en fin presentförpackning. Alkoholhalt 6,1%. Pris 29,90 kr. Nr 11476.

Innis & Gunn är en favorit bland svenska ölälskare och Tullamore Dew är Sveriges största irländska blended whiskey.

Genom en unik fatlagringsteknik för att smaksätta öl utvecklad av teamet på Innis & Gunn har man använt de bästa faten från den trippeldestillerande irländska whiskeyproducenten Tullamore D.E.W. och skapat en delikat skotska stout där helheten blir större än summan av delarna. Stouten levererar delikata smaker av mörk choklad, mustigt kaffe samt en balanserad vaniljsötma och kryddighet från ekfaten.

Dougal Gunn Sharp, Innis & Gunn’s grundare och bryggmästare berättar:

”Skottar och irländare delar en tydlig Celtics koppling både kulturellt och i sina karaktärsdrag som folk. Dessa band förde oss samman med irländska Tullamore D.E.W. Kindred Spirits sammanför hantverkstraditioner från Irland och Skottland inom den uråldriga traditionen att lagra och smaksätta alkohol med ekfat. I detta fall har vi smaksatt vår stout med Tullamore´s legendariska whiskeyfat vilket levererar en spännande, unik stout”.

John Quinn, Global Brand Ambassador vid Tullamore D.E.W. fortsätter:

”Vårat samarbete med Innis & Gunn för oss samman med ett varumärke som delar vår passion för innovation och att skapa produkter av högsta kvalitét och karaktär. Öl och whiskey har alltid varit nära kusiner eftersom kornmalt är huvudingrediensen i bägge maltdryckerna. Vi firar denna unika koppling genom att servera ”D.E.W. and a BREW”.

För att ytterligare visa på skotska och irländska kulturella gemenskaper har man sammanfört två musiker från Skottland och Irland som tillsammans gjort en cover på en traditionell skotsk folksång. Trummisen i det irländska bandet “Ash” och sångaren i skotska bandet “Frightened Rabbit” möttes i Innis & Gunn’s hemstad Edinburgh över en Kindred Spirits och en Tullamore D.E.W. Här ser du resultat av detta musikaliska möte: https://youtu.be/Opv7UCds_fM

 

Skrivet av Michael Karlberg 21 februari, 2018

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!