Once upon a time in Wychwood…

Den klassiska engelska alen Hobgoblin med sin mytologiska själ hemsöker Systembolaget. Hobgoblin Ruby Red Beer lanserades 1983 har bryggts med inspiration från den mytomspunna urskogen Wychwood som även gett namn åt bryggeriet Wychwood Brewery i Oxfordshire i England.

Klicka här för att se om Hobgoblin finns på ditt närmsta systembolag.

Hobgoblin sågs som en designikon vid lanseringen i England och har blev något av starten till vår tids microbryggaranda, med sitt vågade formspråk och kreativa bryggning, där man tydligt utmanade Lagerölens dominans. Hogboblin har sedan lanseringen etablerat sig som Storbritanniens 5:e största ale i volym. Nu hemsöker den klassiska alen Systembolagets hyllor. Pris 24.90 kr. Artikelnummer 121701.

Med sin då något uppkäftiga slogan, ”What’s the matter Lagerboy, afraid you might taste something?”, utmanade Hobgoblin den klassiska lagerdrickaren att prova något som smakar lite mer.

Bakom den klassiska engelska alen ligger Wychwood brewery som sedan 1983 bryggt denna Ruby Ale. Bryggeriet är uppkallat efter den närliggande och mytomspunna skogen ”The Royal Forest of Wychwood”. Wychwood Forest omnämns i den s.k. ”Domedagsboken” från 1086. Ölen från Wyckwood Brewery har på sina etiketter hämtat inspiration från myter och legender från den gamla medeltida skogen. En skog som ofta listas som en av de mest hemsökta skogarna i världen. Hobgoblin, som i brittisk folklore är en mytologisk varelse, tros ha levt och lever bland annat i Wychwood Forest.

Namnet Wychwood kommer i sin tur av ett gammalt engelskt ord, ”Huiccewudu” som betyder ”wood of a tribe called the Hwicce”. Hwicce var det anglosaxiska folket som bodde i området under 500-talet.

Wychwood Brewerys Hobgoblin Ruby Beer är en kraftig öl som levererar smaker av choklad, kola och en härlig maltighet. Allt balanserat med en bra humlebeska. Bryggd med chokladmalt och en blandning av Styrian Goldings- och Fuggleshumle.

Fakta

Hobgoblin Ruby Beer
Pris
: 24.90 kr
Art. Nr: 121701
Release: 2 september 2019
Alkoholhalt: 5.2%
Flaskstorlek: 50cl

Skrivet av Michael Karlberg 30 augusti, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!