Cecilia och Ludwig utvalda som 2024 års Whiskystipendiater – får välja fat från anCnoc.

Efter noggranna överväganden och intensiva diskussioner har valet äntligen fattats. I år var det ingen lätt uppgift med många imponerande ansökningar och starka bidrag. Men nu är det klart - Cecilia Hjotzberg och Ludwig Andersson har utsetts till Allt om Whisky-stipendiater för 2024!

Cecilia Hjotzberg och Ludwig Andersson är utsedda till 2024 års stipendiater! Nu är det dags för de båda att lära sig mer om whisky genom en oförglömlig resa till Skottland.

Allt om Whisky har tillsammans med importören TOMP i Sverige och IBH (International Beverage Holdings LDT) från Skottland valt ut dessa två personer som kompletterar varandra väl.

Både Cecilia och Ludwig har ett gediget whiskyintresse. De har också en törst och en genuin vilja att fortsätta utveckla sina kunskaper ytterligare för att också kunna bidra och dela den med ännu fler personer i framtiden. En målbild vi är övertygade över att kunna medverka till genom detta res- och whiskystipendium.

Nu väntar en händelserik resa med personliga möten runt hörnet. För att få bygga på förståelsen för whiskyproduktion, människorna bakom och branschen i sig blir det besök på flera destillerier under resan.

I år kommer stipendiaterna få välja whiskyfat, som ska buteljeras exklusivt för den svenska marknaden, från Knockdhu Distillery. Ni känner säkert till destilleriets whisky som går under namnet anCnoc.

I Systembolagets sortiment finns det två whisky från anCnoc i det fasta sortimentet. anCoc 12 Years Old och anCnoc Shery Cask Finish Peated Edition.

Resan sker tillsammans med Allt om Whisky som kommer följa deras upplevelse och självklart kommer det att mynna ut i ett reportage i tidningen.

Skrivet av Michael Karlberg 15 mars, 2024

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!