Boule och öl på Södermalm

Saknar du boulebanan under vinterhalvåret eller är sugen på en annorlunda helgaktivitet? Då är Ugglan Boule & Bar, belägen ett stenkast från Nytorget i Stockholm, stället för dig. Här kan du spela shuffleboard, dricka god öl och umgås med kompisarna i en härligt avslappnad miljö.

I mer än 20 år har oräkneliga glada gäster tagit sig ner för spiraltrappan på Närkesgatan till Ugglan (fd Boulehallen Boule1). Här, bakom den blygsamma entrén, gömmer sig 1400 kvadratmeter med underhållning. På Ugglan finns allt för helkvällen med kompisarna, eller som de själva beskriver det ”en fritidsgård för vuxna där du kan ta en öl, käka och spela rundpingis, biljard, shuffleboard, boule, dart, foosball, airhockey, flipper, arkadspel, sällskapsspel och brädspel”.

bild9

-Ugglan känns väldigt underground, vilket är ovanligt i Sverige. Här är ju det mesta, inkluderat kroginredningen, annars väldigt tillrättalagt och uniformt och inget sticker ut, säger Ola Lax på Ugglan. Nicke, som startade Ugglan, fick till en ovanlig och bra känsla här. Många blir överraskade när de kommer ner för spiraltrappan och hade inte väntat sig att vi ligger under halva kvarteret, fullt med barer och olika aktiviteter. Det finns ingen annan som erbjuder samma sak.

För den som gillar öl erbjuder Ugglan ett brett utbud med bland annat klassiska pilsnern Jever, tjeckiska Litovel, hantverksöl från Skebo Bruksbryggeri och skotska Innis & Gunn.

bild1§

– Man märker av det ökade ölintresset genom att folk bryr sig om vad de dricker på ett helt annat sätt, säger Ola. En okänd öl är nu för tiden något intressant i gästens ögon, för bara några år sedan var det svårt att sälja. Vi har under alla våra 22 år varit noga med att ha riktigt bra öl.

Det senaste tillskottet på Ugglan är deras nya tyskbar där man bland annat kan hitta tyska klassiker som Jever, Schöfferhofer och Berliner Kindl på fat.

– Jag är väldigt stolt över Tyskbaren, berättar Ola. Men man får leta lite för att hitta den.

På menyn hittar man väl tillagad fast food, allt från hemlagade revben och hamburgare till krogens legendariska buffé.

10406605_666036776817717_951869974473665399_n

–          Vilken är din bästa ölupplevelse?

På åttiotalet när Nicklas Josefsson (som startade Ugglan) visade mig Västberlin och bjöd på en Berliner Kindl på Joe am Kudamm. Det var första gången jag drack en riktig öl och kände verkligen ”är det så här det ska smaka”!

Klassiker på Ugglan:

Litovel, Jever och Innis & Gunn Lager Beer.

Adress: Närkesgatan 6 (invid Nytorget), Stockholm

Öppettider:
Söndag-måndag: Hyr hela stället
Tisdag – torsdag: 16.00 – 23.00
Fredag – lördag: 16.00 – 01.00

Skrivet av David Ask 24 november, 2015

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!