Heaven Hill Distillery prisat vid San Francisco World Spirits Competition

Varje år hålls tävlingen San francisco World Spirits Competition i USA. I år hölls tävlingen på Hotel Nikko i San Francisco. 2019 var ett rekordår för tävlingen med nästan 3000 bidrag från hela världen. Heaven Hill Distilleries, som genom importören TOMP Beer Wine & Spirits, nyligen lanserat flera produkter i systembolagets beställningssortiment tog hem det prestigefyllda priset som årets destilleri. Ett pris man vunnit sju gånger tidigare.

Heaven Hill grundades strax efter den amerikanska förbudstiden 1935 i Bardstown, Kentucky av familjen Shapira med syfte att producera och marknadsföra bourbon av premiumkvalitet. På den tiden var det ett högriskprojekt som många dömde ut. Idag är företaget USA’s största, privatägda sprittillverkare.

Till skillnad från stora delar av den övriga spritindustrin som domineras av stora, multinationella företag, så är det fortfarande den ursprungliga familjen Shapira som äger och driver företaget.

Efter att ha börjat från noll med obefintligt lager, innehar Heaven Hill idag över 1.300.000 fat med egentillverkad bourbon på lagring. Tillverkningen har fortfarande sitt hjärta i Bardstown i delstaten Kentucky.

På systembolaget hittar du fyra produkter från prisade Heaven Hill.

Evan Williams Extra Aged Kentucky Straight Bourbon

Larceny Kentucky Straight Bourbon

Elijah Craig Small Batch Kentucky Straight Bourbon

Rittenhouse Rye Whisky Bottled-In-Bond 100 proof (lansering i beställningssortimentet 14 oktober 2019)

Skrivet av Michael Karlberg 10 oktober, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!