Segern i rundpingis-SM tar Peter till Berlin och Berliner Kindl

Den 29 juni spelades den stora finalen i rundpingis-SM på Ugglan Boule & Bar på söder i Stockholm. Det blev som vanligt en spännande final och precis som de senaste tre gångerna heter vinnaren Peter Jonsson. Segern i rundpingis-SM tar nu Peter och en kompis till Berlin där det bland annat blir ett besök på bryggeriet Berliner Kindl.

Vi fick en liten pratstund med den trefaldiga mästaren Peter Jonsson.

 Som jag har förstått det så är det tredje året i rad du vinner. Vad är det som gör dig till en så bra rundpingisspelare?

– Jag tror det viktigaste är att jag har tålamodet att spela ganska säker rundpingis där jag inte tar så mycket risker utan bara ser till att alltid få tillbaka bollen. Det är lätt att tappa fokus efter en lång runda med men det gäller att gneta på och tro på sin spelidé!

Hur förberedde du dig inför finalen?

– I år kom jag till Ugglan ca 45 minuter innan starttid för att få några slag i kroppen och spana in motståndet. Det slank även ner två ljusa lager innan start för att komma i rätt stämning.

Vad tyckte du om motståndet i finalen?

– Det är alltid bra motstånd i finalen med en härlig mix av både rutinerade spelare och nykomlingar som vill visa framfötterna. Det var särskilt kul att se några spelare med ganska okonventionell teknik komma in och ta för sig, bland annat en stabil tvåhandsbackhand som var som tagen ur en skolbok för tennis. De flesta som var med i år hade en bra chans att ta hem finalen så jag är glad att jag höll ihop spelet hela vägen.

Hur skulle du beskriva finalen?

– Det var en ganska klassisk final, kanske med aningen mer moget spel än vad jag sett tidigare. Det var ingen som kom in med en hård offensiv för att få ut folk snabbt utan det var individuella misstag som fällde avgörandet. En av de första bollarna tog över 20 minuter att avgöra så det såg ut att kunna bli ett marathon men sedan började misstagen komma. Även när vi bara var två kvar gjorde stundens allvar att det blev ett ganska defensivt spel backhand mot backhand och där känner jag mig ganska bekväm.

Vad är svårast i en rundpingismatch?

– I början av en runda är det svårt att orka hålla fokus i varje slag. Det kan gå lång tid mellan slagen och det är lätt hänt att bli lite nonchalant när tempot är lågt. Men rätt som det är kommer bollen på ett sätt du inte tänkt dig och då är det viktigt att vara på tå. När det är färre spelare kvar går tempot upp och då handlar det mycket om timing för att hinna runt bordet och komma rätt till bollen och att man har läst av motståndarna under rundan för att ha en liten ”edge”.

Hur ofta är du på Ugglan och tränar?

– Det varierar väldigt mycket! Corona satte nog många rundpingisspelares träningsrutiner ur spel och jag har inte helt hittat tillbaka till mina än. Däremot har jag lyxen att jag har pingisbord på jobbet så där blir det en del sparrande mot kollegor.

Stort grattis till segern och ha en underbar resa till Berlin och Berliner Kindl-bryggeriet.

– Danke schön!

 

Ugglan Boule och Bar är en fritidsgård för vuxna där du kan ta en öl, käka och spela: rundpingis, biljard, boule, dart, foosball, airhockey, flipper, arkadspel, sällskapsspel, brädspel och mycket mer. Ser, enligt en gäst, ut som en svartklubb i Berlin.

Är du sugen på en helkväll med kompisarna så rekommenderar vi verkligen Ugglan Boule & Bar.

Du hittar dom här:

Ugglan Boule & Bar
Närkesgatan 6, Stockholm
08 – 641 26 26

Ugglan Boule & Bar tar en välförtjänt semester och stänger från den 7 juli men öppnar igen den 3 augusti.

Skrivet av Michael Karlberg 5 juli, 2022

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!