Boom! Innis & Gunn Gunnpowder IPA – nu i Systembolagets fasta sortiment.

Den 2 december släpper skotska craft bryggeriet Innis & Gunn sin Gunnpowder IPA på flaska på Systembolaget. Gunnpowder är en smakrik modern IPA laddad med humlesorterna Citra, Simcoe & Cascade. Bryggmästaren och grundaren av Innis & Gunn Dougal Gunn Sharp, som främst är känd för sina ales smaksatta med hjälp av ekfatslagring, har här skapat en IPA som är riktigt välbalanserad och full av smak.

Innis & Gunn Gunnpowder IPA kommer fylla hyllorna på större delen av alla Systembolag runtom i landet. Pris 17,90 kr. 33 cl flaska. Nr 127403.

Ölen är bryggd med Pale Ale malt och Dougal Gunn Sharp har även tillsatt Munich malt för att ge den en nedtonad sötma.

Fakta:

Alkoholhalt: 5,6%.

Pris: 17,90 kr.

Nr 127403.

Malt: Extra Pale Malt, Munich malt.

Humle: Citra, Simcoe & Cascade.

Om Innis & Gunn

Sedan starten 2003 har Innis & Gunn vuxit till att bli ett av Storbritanniens mest framgångsrika internationella craft bryggerier. Bryggeriet är en pionjär inom ekfatslagrad öl och använder två metoder för att smaksätta sin öl; dels genom lagring av öl i ekfaten och dels genom ett innovativt sätt att lägga faten i ölen utvecklad av bryggmästaren och grundaren Dougal Gunn Sharp. Se hur Innis & Gunn smaksätter sin öl här.

Innis & Gunn har vunnit över femtio priser under det senaste decenniet. Nyligen vann de Scottish Brewery of the Year i New York International Beer Competition 2019, samt guld i både prestigefulla Monde Awards 2017 och i Scottish Beer Awards 2018.

Skrivet av Michael Karlberg 26 november, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!