First Magnitude 72 Pale Ale lanseras på Systembolaget 7 juli.

Det amerikanska bryggeriet First Magnitude från Gainsville i Florida släpper en Pale Ale på Systembolaget. Ölet är en klassisk amerikansk Pale Ale med tydlig humlekaraktär. Den 7 juli är det dags, alkoholhalten ligger på 5,6% och är 28,90 kr (+pant 1 kr) för 33cl.

Klicka här för att se om First Magnitude 72 Pale Ale finns på ditt lokala Systembolag.

First Magnitude 72 Pale Ale har fått sitt namn av de varma källorna i Florida som konstant håller en temperatur på 72 grader Farenheit (22,2 grader Celsius) och ölet levererar en lika konsekvent humlesmak. Fisken som avbildas på burken är en Florida Gar, eller Alligatorbengädda som den heter på svenska och den hittar man bland annat i Floridas varma källor.

72 Pale Ale levererar stora humletoner med tydlig amerikansk humlekaraktär. Ölet är friskt, med citrus- och blommiga toner med en lätt kopparfärg.

Bryggeriet First Magnitude grundades 2012 då fyra vänner gick ihop med en vision om att öppna ett bryggeri i hemstaden Gainesville, Florida. Trots att alla hade jobb och småbarn, var de redo att ta det stora klivet att förändra sina liv och starta något nytt. De insåg snabbt att var och en av dem hade olika perspektiv och unika erfarenheter att bidra med, men att de alla delade samma mål: att skapa högkvalitativ öl, sprida medvetenhet och uppskattning för Floridas naturliga vattenkällor, erbjuda en fantastisk plats för människor att avnjuta en kall öl, skapa en exceptionell arbetsplats och bli en viktig del av det lokala samhället.

Med passion och hårt arbete är de en framgångssaga och deras bryggeri har blivit en omtyckt plats för både lokalbefolkning och turister. First Magnitude lyckas inte bara skapa högkvalitativ öl, utan även bidra till att öka medvetenheten om Floridas vattenkällor.

Det finns mellan 25-30 färskvattenkällor i Florida och en källas ”magnitude” hänvisar till dess vattenflöde som mäts i kubikfot vatten per sekund. En källa i klassen ”First magnitude” släpper ut 242 miljoner liter vatten om dagen, eller mer. En källa i klassen ”Second Magnitude” släpper ut från 24 miljoner liter vatten upp till 241 miljoner liter dagligen.

Varje år arrangerar bryggeriet en löpartävling, The Springs Run, där alla intäkter i eventet går till utbildning och bevarandet av Floridas källor via The Florida Springs Institute.

First Magnitude 72 Pale Ale

Art. Nr: 3893815
Pris: 28,90 kr (+pant 1 kr)
Alkoholhalt: 5,6%
IBU: 37
Volym: 355 ml
Realease: 7 juli

Skrivet av Michael Karlberg 27 juni, 2023

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!