Nyhet från Bronx Brewery – American Pale Ale i tillfälligt släpp på Systembolaget.

Den 17 maj är det dags för en ny amerikanare i ett tillfälligt släpp på Systembolaget. Denna gång är det Bronx Brewery, ett framstående bryggeri från New York City, som släpper sin prisbelönta American Pale Ale. Bronx APA är en fusion av en robust engelsk maltbas med inslag av tall och citrus från amerikansk humle. Priset ligger på 32,90 kr, 355ml, alkoholhalt 6,3%.

Bronx Brewery Pale Ale bjuder på en förförisk smakupplevelse som balanserar djupa maltiga toner med uppfriskande inslag av humle. Med en alkoholhalt på 6,3% och 50 IBUs levererar detta öl en harmonisk kombination av smaker.

Med en maltprofil bestående av Muntons Maris Otter, Weyermann, Caramunich I, Baird Crystal 70/80, Briess Vienna, Briess Victory och Briess Aromatic, samt användningen av Centennial och Cascade-humle, har Bronx Brewery skapat ett öl som har vunnit erkännande för sin djärva och välbalanserade smak.

De amerikanska humlesorterna Centennial och Cascade adderar en friskhet och aromatisk dimension till ölet. Dofter av tall och citrus dansar på smaklökarna och skapar en uppfriskande kontrast till den fylliga maltprofilen.

Svenska ölälskare har möjligheten att uppleva Bronx Brewerys Pale Ale från och med den 17 maj, då den lanseras i ett tillfälligt släpp på Systembolaget.

År 2010 grundades Bronx Brewery av Chris Gallant, Damian Brown och Kirk Voltz med en tydlig vision – att skapa öl av exceptionell kvalitet och då främst öltypen Pale Ale. Bryggeriets filosofi sträcker sig bortom det gastronomiska och omfamnar ölets unika förmåga att bygga gemenskap.

Med pelarna gemenskap, kreativitet och delaktighet strävar bryggeriet efter att vara en drivande kraft för en levande kultur.

Utöver att vara en plats där öl bryggs, är Bronx Brewery en plattform för inspiration och positiv förändring. Genom att förena öl, konst, mat och musik strävar bryggeriet efter att inte bara skapa en produkt, utan snarare en upplevelse som inspirerar och driver samhället framåt.

Konstnär bakom etiketten.

Bronx Brewery American Pale Ale är inte bara en njutbar öl utan också konst i varje burk. Vincent Ballentine, konstnären bakom etiketten, har med sitt nationella perspektiv och konstnärliga engagemang skapat ett visuellt mästerverk. Hans arbete sträcker sig långt bortom design – Ballentine använder konst för att driva positiv förändring och främja utbildning inom konst i utsatta områden i USA genom samarbeten med Groundswell och Progressive Arts Alliance.

Bronx Brewery American Pale Ale

Artikelnummer: 1312915

Alkoholhalt: 6,3%

Pris: 32,90 kr (+pant)

Release: 17 maj 2024

Skrivet av Michael Karlberg 21 maj, 2024

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!