Kanadensiska kult-bryggeriet Collective Arts lanserar prisad hantverksgin i Sverige.

Collective Arts har tillverkat hantverksöl sedan grundandet 2013. På senare tid har det innovativa bryggeriet även börjat producera högkvalitativa gin. Med flertalet populära releaser på Systembolaget inom craft-beer, bland annat Radio The Mothership Imperial IPA, Stranger Than Fiction Porter och flera limiterade släpp, så är det dags för Collective Arts att lansera två hantverksgin.

Lavender & Juniper Blue Gin och Rhubarb & Hibiscus Pink Gin släpps nu i Systembolagets beställningssortiment.

Lavender & Juniper Gin

Collective Arts exklusiva ginserie kan avnjutas rent eller med is. Lavender & Juniper Blue Gin är vackert djupblå i färgen men när du tillsätter du din favorittonic eller en citron så ändras färgen till ljust rosa. Det är syran som ger denna effekt. Kryddorna ljung, lavendel och kamomill bidrar till magin genom att balansera upp den friska smaken som kommer från bergamottolja och sötmandeln.

Botanicals: Enbär, koriander, lavendel, ljung, kamomill, sötmandel, orris-rot och bergamottolja.

Klicka här för att beställa Collective Arts Lavender & Juniper Blue Gin

 

Rhubarb & Hibiscus Gin

Denna gin är tillverkad med rabarber, hibiskus och en härlig blandning av örter. Smaken är rabarberfrisk och blommig, balanserat av färsk citrus och Collective Arts botaniska blandning som ger den en syrlig och varm finish.

Botanicals: Rabarber, hibiskus, enbär, koriander, färska apelsinskal, färska citronskal, färska limeskal, ingefära & orris-rot.

Klicka här för att beställa Collective Arts Rhubarb & Hibiscus Pink Gin

Etiketterna på Collective Arts Gin kan lätt tas bort med vatten och vips har du en vacker återanvändbar flaska med ett vackert konstverk på.

Collective Arts har sedan starten 2013 lyft fram och hyllat kreativa artister på sina drycker och hittills har man presenterat mer än 1000 olika artister och musiker. 2020 utsågs Collective Arts till Årets varumärke i Kanada av Strategy Magazine. Collective Arts finns nu i alla kanadensiska provinser, 20 amerikanska stater, Storbritannien, åtta länder i EU, Kina och Australien. Sverige var faktiskt första exportlandet i Europa och märket har blivit en favorit bland ölälskare.

Skrivet av Michael Karlberg 21 mars, 2022

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!