Njut av samtliga Chimay på klassiska Pressklubben i Stockholm.

Torsdag den 9 mars kopplar klassiska Pressklubben i Stockholm på samtliga Chimay på fat. Njut av den blå, röda, vita eller Douree Goud från det anrika trappistklostret i Notre Dame de Scourmont.

Pressklubben, som ligger på Vasagatan 50 i Stockholm, har ett gediget utbud av belgisk öl. När det gäller maten så har man hämtat inspiration av de europeiska ölländernas matkulturer. Belgiskt, tyskt och brittiskt möter svenska klassiker. Här utforskar man olika recept med belgisk öl integrerad i maten och som alltid följer menyn den rådande säsongen med nya smaker.

Har du tur kan du bli guidad av den legendariska belgoölkännaren Jens Skrubbe, som är en del av Pressklubben.

Från idag den 9 mars kopplar man på samtliga sorter av Chimay på fat. Det är relativt ovanligt att man hittar ett ställe som har samtliga fyra Chimay på fat samtidigt. Så är du i närheten så ska du definitivt göra ett besök.

 

Chimay Blå har en stor rostad doft med inslag av farinsocker, malt och soja med en tät och krämig skumkrona. Mycket fyllig smak med rondör och finess. Inslag av knäck och medelstor beska. Går utmärkt att lagra. Ölet är opastöriserat med jäst kvar i flaskan vilket gör att ölet utvecklas över tid. Chimay Blå går att lagra 10-12 år beroende på lagringsförhållanden. (abv 9%) Läs mer.

Chimay Röd har en stor, fruktig doft med toner av rostad malt, farinsocker och torkad frukt. Tät och krämig skumkrona. Mycket smakrik och fyllig med lång rostad aromatisk eftersmak. Markerad beska med fruktig syrlighet. Opastöriserad med jästfällning i flaskan. (abv 7%) Läs Mer.

Chimay Vit har en frisk och fruktig doft med nyanser av muscatrussin, citrus och humle. Krämig skumkrona. Smakrik och frisk med aromatisk humlekaraktär och balanserad beska. Opastöriserad med jästfällning i flaskan. (abv 8%) Läs mer.

Chimay Dorée Goud var länge reserverad åt munkarna och deras gäster men finns numera tillgänglig även utanför klostermurarna. Ölet har en gyllene färg med smak av mogen frukt och citrus. Balanserad beska med toner av humle och kryddighet. Ett smakrikt öl med stor karaktär. (4,8%) Läs mer.

Läs mer: Chimay – Anrik trappistöl sedan 1862

 

Skrivet av Michael Karlberg 9 mars, 2017

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!