Glencadam 13 YO – numrerat samlarobjekt till Sverige.

Glencadam Distilleri släpper en limiterad upplaga på totalt 6000 flaskor, varav 1200st kommer till Sverige, av sin 13-åriga single malt.

Se om ditt lokala Systembolag har Glencadam 13 år  kvar på hyllan här.

Glencadam grundades 1825 in det medeltida staden Brechin i The Highlands, Skottland. Under de båda världskrigen så lades destilleriet ner och lokalerna användes som soldatbaracker. På 1950-talet köptes Glencadam av Hiram Walker, som senare blev Allies Domeq som lade ner destilleriet 2000.

2003 köptes destilleriet upp av Angus Dundee som äger det än idag. Under åren har Glencadam släppt flera populära whiskies och varumärket har på nytt hittat till whiskyälskare runt i världen.

Av Glancadams 13-åring finns endast 6000 flaskor. 1200 stycken hamnar i Sverige medan merparten (ca 3000) går till USA. Ett unikt tillfälle för svenska whiskyälskare att lägga vantarna på en raritet från Glencadam. Var och en av de 6000 flaskorna som produceras är individuellt numrerade.

”Vi är lyckliga nog att kunna producera utmärkt malt på Glencadam och vi är också välsignade genom att kunna behålla åldersdeklarationer över de allra flesta av våra utgåvor. ”Den återuppvaknande” 13-åriga upplagan kännetecknas av sina rika smaker av mogen frukt åtföljd av mjuk vaniljsötma, vilket resulterar i en smak för att möta de mest kräsna av whiskyälskare preferenser.

Brand Development Director, Duncan Baldwin

Glencadam 13 Years Old Highland Single Malt

Nr: 40364
ABV: 46 %
Pris: 689 kr (70 cl)

Skrivet av Michael Karlberg 20 januari, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!