Collective Arts släpper NEIPA humlad med fyra olika sorters Citra

Kanadensiska Collective Arts har tidigare släppt fler varianter ur sin IPA-serie på Systembolaget. Nu är det dags för IPA No 20 som är en IPA i New England stil och som är humlad med fyra olika sorters Citrahumle. Ölet är ofiltrerat och har en intensiv smak av frukt, citrus och tallbarr. Den 20 maj släpps 19 000 burkar av Collective Arts IPA No 20 – Citra Four Ways. Pris 39,90kr + pant, 473 ml, alkoholhalt 6,5%.

Klicka här för att se om Collective Arts IPA 20 finns på ditt lokala Systembolaget.

Collective Arts är än en gång tillbaka med en IPA som visar på bryggeriets innovativa och kreativa sida både när det gäller smaker och formspråk.

Hur mycket Citrahumle kan man ha i en IPA? Den frågan ställde man sig på det kanadensiska bryggeriet Collective Arts. Man bestämde sig för att testa och slutresultatet är en härligt fruktig New England IPA. Man har använt sig av fyra olika sorters Citrahumle, en av de mest älskade och använda humlesorterna i craftölsvärlden. Kombinationen av vanlig Citra med Citra Cryo, Citra Incognito och Citra Spectrum ger en söt, fruktig arom med grapefrukt- och citrustoner.

Cryo-humle är en koncentrerad form av humle i pelletsform där man avlägsnat mycket av växtdelarna och mestadels behållit oljor och smakämnen.

Incognito-humle är en ny koncentrerad form av humle i pelletsformat som ger en förbättrad humlesmak. Den koncentrerade formen gör att man kan använda mindre mängd.

Spectrum-humle är en helt ny revolutionerande humleprodukt i flytande form.

Konstnären bakom motivet på burken heter Ella Zheng, en grafisk designer och illustratör från Singapore.

IPA No 20 – Citra Four Ways NEIPA

Artikelnummer: 1036914
Pris: 39,90 kr + pant
Format: 473 ml, burk.
Humle: Citra, Citra Cryo, Citra Incognito, Citra Spectrum
Konstnär: Ella Zheng, Kanada.

Skrivet av Michael Karlberg 17 maj, 2022

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!