Teeling Small Batch Rum Cask i tillfällig lyxig presentförpackning även i år!

Lagom till början av december kommer Teelings flaggskepp Small Batch Rum Cask Whiskey i en mycket elegant och stilfull guldtub för att lysa upp i vintermörkret. Denna irländska whiskey är fulladdad med fruktiga tropiska toner och en generös sötma. Teeling Small Batch Rum Cask Whiskey, 70cl, 349 kr, 46%, art nr: 463. Från och med början av december finns denna whiskey i presentförpackning under en begränsad tid.

Klicka här för att se om Teeling Rum Cask Small Batch finns på ditt lokala Systembolag eller för att beställa.

När vintermörkret står för dörren så är det dags att ta fram de varma kläderna och njuta av god mat och dryck både inne och ute. Även whiskey behöver ibland ta på sig något varmare och snyggare så lagom till vintern kommer Teeling Small Batch Rum Cask Whiskey att säljas med en mycket elegant och stilfull guldfärgad presentförpackning. Denna whiskey som även i vanliga fall är något att vila ögonen på är en perfekt whiskey att njuta av framför brasan i stugvärmen eller utomhus i en Irish coffee.

Teeling Small Batch Rum Cask Whiskey är en irländsk blended whiskey där maltwhiskeyn och grainwhiskeyn lagras färdigt på ex-bourbonfat för att sedan blandas samman och slutlagras på karibiska romfat. Denna process ger en högklassig whiskey med djupa toner av tropisk frukt och generös sötma i perfekt harmoni.

Doft: Inbjudande doft av vanilj och en kryddig romsötma.

Smak: Ljuvligt len whiskey trots sin höga alkoholhalt på 46%. Frisk och ungdomlig whiskey med en balanserad sötma och tydliga toner från romfatslagringen.

The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest intressanta destilleri just nu.

Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri.

The Teeling Whiskey Company är Irlands ledande, familjeägda och oberoende whiskeyproducent och har fått otroligt fina recensioner för sin whiskey på flertalet internationella whiskytävlingar.

Skrivet av Michael Karlberg 16 november, 2022

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!