Sverigepremiär för Gosnells Sparkling Mead

Mjöd är en av världens äldsta alkoholhaltiga drycker och görs genom fermentering av honung. I Londons stadsdel Peckham hittar man Londons enda mjödtillverkare, Gosnells of London. Gosnells har lyckats återskapa intresset för mjöd tack vare ett modernt uttryck både i förpackningsvalet och med sin design. Gosnells har gått sin egen väg med smaksättning som erbjuder något helt nytt inom mjödvärlden.

Gosnells görs (förstås) på helt naturliga råvaror, här intet nytt. Men det nya är att Gosnells Citra Sea Sparkling Mead är fräscht smaksatt med friska citroner, dragon och sist men inte minst humlad med Citra-humle. Drycken är avslutningsvis fräscht kolsyrad vilket mjöd vanligtvis inte är. Gosnells är även glutenfri. Alkoholhalt 4%, pris, 26 kr, nr 9121715. Den 11 mars släpps 12 000 burkar i ett tillfälligt släpp på Systembolaget.

Gosnells of London grundades 2014 i London av Tom Gosnell som är en av de mest drivande pionjärerna inom mjödrevolutionen i England. Gosnells är Londons enda mjödtillverkare och var först ut med att lanseras mjöd på burk och han har valt att ha en innovativ syn på smaksättning.

Tom Gosnell är grundaren av Gosnells of London:

”Många tror att mjöd är något från den mörka medeltiden, starkt, sjukt sött. Nått som bara vikingar och riddare drack, säger Tom Gosnell. ”Vår mjöd är motsatsen: lätt, fräscht och komplext med spännande smaker.”

I tillverkningen används endast ren honung, inget tillsatt socker. Dessutom är mjöd en helt glutenfri produkt.

Gosnells Citra Sea har smaksatts med friska citroner, dragon och humlevarianten Citra-humle, med en salt finish. Drycken passar utmärkt som sällskapsdryck med kombineras med fördel till tacos, sushi och kycklingrätter.

Gosnells Citra Sea Sparkling Mead

Typ: Mjöd

Pris: 26 kr

Storlek: 33 cl

Art. Nr: 9121715

Alkoholhalt: 4%

Release: 11 mars 2022

Skrivet av Michael Karlberg 1 mars, 2022

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!