Tre nyheter från Oppigårds Bryggeri i juli.

Dalabryggeriet Oppigårds släpper lagom till sommaren tre nyheter på Systembolaget. Deep Blond Ale släpps i beställningssortimentet medan en ekologisk Hazy IPA och en Sommar IPA släpps i Systembolagets tillfälliga sortiment den 7 juli respektive den 8 juli. Trevliga nyheter tycker vi på Ölkollen.

Oppigårds Bryggeri från Ingvallsbenning i Dalarna gör en aldrig besviken och så är fallet även denna gång. Björn Falkeström och hans team har lagom till sommaren bryggt tre väldigt trevliga öl.

Deep Blonde Ale

Systembolagets beställningssortiment.

År 2013 bryggde Oppigårds en öl man kallade 1200 Meter Djupt. Namnet kom av att malmbrytningen i Garpenbergs gruva då precis hade passerat 1200 meter djupt. Nu tar man in ölet i sitt standardsortiment och väljer då att kort och gott kalla ölet Deep.

Ölstilen kallas Belgisk Blonde. En ölstil med stora variationer. Inte sällan kryddsätts ölen med annat än humle. Till denna brygd har man utvecklat receptet genom att tillsätta apelsinskal. Ölet karaktäriseras främst av den belgiska jäststam man använt. Den skänker kryddiga inslag till de söta och fruktiga smakerna.

Läs hela historien om detta öl på Oppigårds hemsida.

Från och med den 1a juli finns ölet att beställa styckevis till valfri butik.

Ölstil: Belgisk Blonde Ale

ABV: 7,0%

Malt: Pilsner- och vetemalt

Humle: Chinook, Citra, Styrian Golding, Saaz

Pris: 19,70 kr

Ekologisk Hazy IPA

Systembolagets tillfälliga sortiment 7/7

Nya skörden ekologisk humle är bra, så bra att man på Oppigårds bestämde sig för att brygga en 100% ekologisk New England IPA. En ljus och fyllig ale med låg beska. Ölet är rikligt humlat med sorterna Mandarina Bavaria samt Hallertauer Cascade. För en fyllig och juicelik munkänsla har man förutom kornmalt bryggt ölet med vetemalt och havre.

Ölstil: Ekologisk New England IPA

ABV: 7,0%

Malt: Pilsner-, vete- och havregryn

Humle: Mandarina Bavaria och Hallertauer Cascade

Sommar IPA

Systembolagets tillfälliga sortiment 8/7

Denna Sommar IPA är brygd i ”West Coast-stil” och är ett ljust, fruktigt och uppfriskande öl med en närvarande beska. Oppigårds har bryggt ett läskande öl med karaktär. Samtidigt ska ölet komplettera sommarens grillade anrättningar som ofta ackompanjeras av smakrika tillbehör och feta såser.

Ölstil: India Pale Ale

ABV: 6,0%

Malt: Pilsner-, Munchner- och Vetemalt

Humle: Cashmere, Columbus, Equanot, Simcoe

 

Skrivet av Michael Karlberg 23 juni, 2020

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!