Teeling Whiskey Distillery firar fyra år.

Teeling Whisky firar fyraårsdagen av sitt prisbelönta destilleri i dagarna. I juni 2015 började Teeling Whiskey ett nytt kapitel i modern irländsk whiskyhistoria när man öppnade det första nya destilleriet i Dublin på över 125 år till allmänheten.

Under de senaste fyra åren har över 425 000 personer besökt Teeling Whiskey Distillery, för att uppleva de unika ljuden och dofterna av ett autentiskt, modernt irländskt whiskeydistillery i hjärtat av Dublin. Under fyraårsperioden har en kombination av besökare till destilleri, försäljning från det angränsande destillerikaféet och presentaffären samt försäljning från evenemangsuthyrning resulterat i en omsättning på nära 13 miljoner euro för Teeling Whiskey.

Förutom succén kring besökarantal har Teeling Whiskey Distillery konsekvent erkänts med flera utmärkelser och fått 15 utmärkelser sedan 2015. De senaste utmärkelserna för Teeling inkluderar att vara listade som Europas ledande destilleriattkraktion under de senaste två åren vid World Travel Awards samt en nominering för ”Whisky attraction of the year” från Whisky Magazine.

”Irländsk whiskey fortsätter att lysa skönt med en ny generation whiskeydrickare som upptäcker den fulla bredden och de alternativ som branschen har att erbjuda. Vi kommer att fortsätta att göra det som vi gör bäst och se till att vi representerar de nya irländska whiskeydestillerierna genom högkvalitativ whiskey och genom att utveckla destilleri-upplevelsen.”

Jack Teeling, grundare och VD för Teeling Whiskey.

Även 2019 har hittills varit ett framgångsrikt år. Inte bara det att man vid World Whisky Awards var listad i fyra kategorier, Teeling Whiskey skrev dessutom historia när man som första irländska whiskeyproducent vann guld i den prestigefyllda kategorin Worlds Best Single Malt med sin 24-åring.

Teeling Whiskey Distillery ligger i Dublin på Newmarket Square, bara 100 meter från platsen för det ursprungliga Teeling-destilleriet som låg där på 1700-talet. Teeling Whiskey har varit ledande i den senaste tidens återupplivning för Dublin-baserad whiskey. Sedan destilleriet öppnades 2015 har ytterligare tre whiskey-destillerier öppnat sina dörrar i staden.

”The Teeling Whiskey Distillery är en unik och oöverträffad upplevelse i Dublin och dess framgång sedan vi öppnade 2015 är något vi är mycket stolta över. Vår vision för våra besökare var att ge en unik upplevelse för personer intresserade av att lära sig irländsk whisky och vi har verkligen belönats av det överväldigande positiva svaret vi har fått både från irländare och från internationella besökare.

Jack Teeling, grundare och VD för Teeling Whiskey.

Skrivet av Michael Karlberg 12 juni, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!