Berlin, du bist so wunderbar – Ny tysk pilsner på Systembolaget.

Berliner Pilsner är en ikonisk pilsner i den tyska huvudstaden och har bryggts sedan 1963. Berliner Pilsner är älskad av berlinarna och ölets slogan, ”Berlin, du bist so wunderbar”, har blivit som ett mantra för invånarna i Berlin, en av Europas hetaste metropoler. Från 1 december hittar du Berliner Pilsner på Systembolagets hyllor. Pris 14.90 kr, 50 cl, 5%, artikelnummer 147015.

Bryggeriet Berliner Pilsner Brewery som ligger placerat i stadsdelen Lichtenberg, i före detta Östtyskland, har bryggt Berliner Pilsner sedan 1963. Den snygga matta grönametalliska burken med den distinkta Berliner-logotypen och den röda björnen, hämtad från stadens stadsvapen, tilltalar såväl den konservativa som den moderna och trendiga öldrickaren.

Vatten, kornmalt, humle och jäst: det är allt som krävs för att brygga en god öl enligt den tyska renlighetslagen. Berliner Pilsner är allt en klassisk tysk pilsner ska vara; fyllig, frisk och krispig med en tydlig beska.

Ölets slogan, ”Berlin, du bist so wunderbar”, är en hyllning till den vackra staden och betyder, ”Berlin, du är så underbar”.  Tyskarna älskar sitt öl och Berlinarna är speciellt stolta över stadens egen pilsner.

Berlin har sedan länge varit en av Europas absolut trendigaste städer och människor från hela världen reser gärna till staden för att shoppa, festa och ta del av stadens otroliga utbud av restauranger, nattklubbar och kulturliv.

Berliner Pilsner

Pris: 14.90 kr + pant
Storlek: 50cl
Alkoholhalt: 5%
Nummer: 147015
Lansering: 1 december 2021

Skrivet av Michael Karlberg 29 november, 2021

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!