Innis & Gunn släpper sjätte utgåvan i serien Vanishing Point – VP 06

Den 4 november släpper det skotska bryggeriet Innis & Gunn äntligen sin sjätte utgåva i den limiterade ekfatslagrade serien Vanishing Point. Denna exklusiva Imperial Stout på kraftfulla 11% är lagrad hela 365 dagar i speciellt utvalda 18-åriga Speyside Single Malt Whiskyfat. 30 000 flaskor av denna fylliga smakbomb i presentförpackning kommer att förgylla Systembolagets hyllor från 4 november. Bäst före datumet är juni 2027 vilket indikerar att ölen går utmärkt att lagra. Artikelnumret är 1093101, 500 ml och pris 64:90 kr.

Det prisbelönta bryggeriet Innis & Gunn avslöjar att den sjätte utgåvan i den limiterade ekfatslagrade serien Vanishing Point snart kommer ut på Systembolagets hyllor – Vanishing Point 06. Precis som tidigare år är denna Imperial Stout på hela 11% men har denna gång mognat i 365 dagar i speciellt utvalda 18-åriga Speyside Single Malt Whiskyfat.

Klicka här för att se om Innis & Gunn Vanishing Point 06 finns på ditt lokala Systembolag eller för att beställa.

Vanishing Point-serien är en av bryggeriets årliga höjdpunkter. Vid skapandet av detta öl sammanstrålar kompetensen och passionen hos Innis & Gunns begåvade bryggteam med den enade ambitionen att skapa ett exceptionellt öl som definierar Innis & Gunn.

Varje år ser Innis & Gunn till att bygga vidare på deras tidigare släppta Vanishing Point-öl, de vill alltid förädla och ytterligare utveckla vad ölen kan leverera genom kombinationen av fatlagring och ingredienser. Just Vanishing Point 06 har sakta mognat under 365 dagar i en sällsynt samling av nytömda fat med 18-årig Speyside Single Malt Whisky.

Ölet är kolsvart till färgen och under de 365 dagarna de vilat på dessa fat har ölet absorberat karaktären hos whiskyn som lämnats kvar i eken; toner av vinterkryddor, klementin och fyllig fruktighet. Dessa smaker harmonierar väl med ölet och dess kraftfulla karaktär av mörk choklad, vanilj och kaffe.

Dougal Gunn Sharp, Innis & Gunns grundare och bryggmästare sa: ”Vår första upplaga av Vanishing Point kom till 2016 när vi bestämde oss för att testa ett långsiktigt ölexperiment; att varje årlig utgivning av ölet ska vara en utveckling av den senaste upplagan. På engelska betyder ’Vanishing Point’ något som alltid är lite utom räckhåll och namnet passar perfekt till denna öl och vår strävan efter ständig utveckling inom bryggning, för att kunna ge den som avnjuter ölet den ultimata whisky-fatlagrade ölupplevelsen.

Vanishing Point 06 är den perfekta presentationen av detta koncept och är utan tvekan vår mest speciella öl i serien hittills. Genom att låta ölet mogna på dessa sällsynta 18-åriga whiskyfat, har vi tagit ’Vanishing Point 06’ till en annan nivå och introducerat aromer och en komplexitet som du inte har upplevt i den här serien hittills.”

30 000 flaskor Vanishing Point 06 kommer att finnas tillgängliga på utvalda Systembolag från och med fredagen den 4 november. Den kommer i 500 ml flaska i en fin presentförpackning.

Produktfakta Innis & Gunn Vanishing Point 06

DOFT: Fyllig och nyanserad. I början; torkade röda frukter, kokos och ek, som påminner om en Speyside whisky. Inslag av färsk espresso, mörk choklad, kola och en fin ton av clementinskal.

SMAK : Kryddigt värmande kaffetoner. Mycket ek, toffee, lite vaniljsötma. Mogen frukt med en maltig ryggrad.

AVSLUTNING: Lång värmande whiskysötma i balans med bittra maltiga toner.

MALT: Innis & Gunn Ale Malt, kornmalt, Amber Malt och Chocolate Malt

HUMLE: Super Styrian

ALKOHOLHALT: 11%

FORMAT: 500 ml glasflaska som säljs i presentförpackning

Om Innis & Gunn: www.innisandgunn.com

Sedan starten 2003 har det skotska bryggeriet Innis & Gunn vuxit till att bli ett av Storbritanniens mest framgångsrika hantverksölföretag. Med hjälp av innovativa tekniker inklusive ekfatslagring brygger Innis & Gunn flera prisbelönta öl inklusive flaggskeppet ‘The Original’ och Skottlands bästa lager, ’Innis & Gunn Lager Beer’. Innis & Gunn är det tredje största hantverksölmärket i dagligvaruhandeln i Storbritannien och det största importerade hantverksölet i Kanada. I Sverige är dom det fjärde största importerade Ale varumärket på Systembolaget. I bryggeriets portfölj finns också en rad IPA:s och varje år släpper de en serie av öl i begränsad upplaga som visar upp deras kvalitet, innovation och hantverk.

Skrivet av Michael Karlberg 31 oktober, 2022

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!