Ölkollen tipsar – Munkebo Microbryg

Danska mikrobryggeriet Munkebo Microbryg släpper nu fyra intressanta öl i Sverige. Ölkollen har testat samtliga och vi gillar verkligen vad den danska bryggmästaren Claus Chistensen har lyckats få fram. Gleipner Imperial Black IPA, Hjemstavn Ale, Ragnarok Porter och Valhal Single Hop Comet Pale Ale heter ölen och finns tillgängliga via Systembolagets beställningssortiment.

Munkebo Mikrobryg är ett danskt mikrobryggeri med djupa rötter i den danska bryggtraditionen. Trädet i Munkebos loggo är ”Yggdrasil” hämtat ur den fornnordiska mytologin, vilket är huvudtemat och formspråken i samtliga ölsorter från Munkebo.

Bakom Munkebo Microbryg ligger Claus Christensen som har lång erfarenhet som brewmaster både i Danmark och Bayern i Tyskland. Claus, har en magisterexamen i biologi vid Köpenhamns Universitet och är otroligt intresserad i microbiologin bakom ölet och vad som sker före, under och efter bryggprocessen.

Bland annat har han tagit fram en egen jästsvamp för bryggning vilket är ytterst svårt. Claus och hans Munkebo har vunnit massor av fina internationella utmärkelser för sin öl och har erövrat ett flertal Danmarks-mästerskap och även Skandinaviska-mästerskap i ölbryggning. Sammantaget har Claus vunnit 21 olika medaljer och priser under de senaste 4 åren.

Råvarorna som används vid Munkebo är till största del lokalproducerade.

Claus Christensen på En Öl- och Whiskeymässa i Göteborg 2016.

munkebo_mässa

Ölkollen fanns på plats på En Öl- och Whiskeymässa i Göteborg tidigare i vår. Där passade vi på att besöka en av de två ölprovningarna Claus Christensen arrangerade. Det var en otroligt intressant provning där den karismatiska bryggmästaren berättade om ölen med en fantastisk inlevelse.

Vi är oerhört glada att fyra av de sex ölen som fanns med på provningen nu finns att beställa via Systembolagets beställningssortiment.

gelipner_munkebo

Gleipner Imperial Black IPA

Grymt cool imperial black IPA med hela 197 IBU från mästaren Claus Christensen!! Humlad med Chinook, nugget, columbus, centennial och simcoe.

Läs mer och beställ här.

hjemstavn ale_munkebo

Hjemstavn Ale

En sann dansk Ale, bryggd med de bästa lokala råvaror från området kring bryggeriet, som ligger i en gammal kvarn några km söder om Munkebo.

Läs mer och beställ här.

Ragnarok_Munkebo

Ragnarök Porter

Mäktig porter bryggd med massor av mörkrostad malt som ger ölet dess djupa färg och intensiva smaker av bland annat choklad och kaffe.

Läs mer och beställ här.

Valhal_Munkebo

Valhal Single Hop Comet Pale Ale

Singel hop Comet pale ale bryggs med Hallertauer Comet-humle som ger en läcker doft och smak av bitterhet, barrskog och citrus.

Läs mer och beställ här.

Skrivet av Michael Karlberg 7 juli, 2016

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!