Sherryfatslagrad 18 årig Speyburn – nyhet på hyllan 1 december!

1 december lanserar Speyburn Speyside Single Malt Scotch Whisky en nyhet för de svenska konsumenterna, nämligen Speyburn 18YO. Denna mörkt gyllene single malt på 46% har mognat i amerikansk ek och spanska ekfat i 18 år och kommer finnas på Systembolagets hyllor till det eminenta priset av 995 kr.

Klicka här för att se om Speyburn 18 finns på ditt lokala systembolag eller för att beställa.

1897 upptäckte Speyburns grundare, John Hopkins, en unik plats i hjärtat av Speyside, perfekt för att göra en exeptionellt len whisky. Regionen var redan känd för sin whisky, men det John Hopkins tog med till Speyside var en innovativ anda och beslutsamheten att göra saker rätt. Han upptäckte Granty Burn en ostörd bäck med mjukt vatten av hög kvalitet, avskilt i en dal, den perfekta platsen för att etablera sitt destilleri.

Idag är Speyburn Distillery känt för att producera konsekvent, klassisk Speyside Single Malt Scotch Whisky med mjuka, lättillgängliga smakprofiler som är unika för området Speyside.

Speyburn 18YO är lagrad på fat av amerikansk ek och spansk ek i 18 år, denna enastående whisky är fyllig och doften är fylld med toner av söt kola, sockrad mandel och tropisk frukt. Inslag av karamelliserat socker och kanderade äpplen ger vika för en mycket lätt honungsrökighet.

I smaken hittar man krämig mörk choklad, kola, en balanserad kryddighet av ek och citrus ger vika för en lång, mycket lätt rökig finish med ett inbjudande bittersött avslut.

Speyburn 18YO har en distinkt ljungfärgad etikett och ytterförpackning och den är buteljerad i en genomskinlig flaska för att visa upp den vackra mörkt gyllene prisbelönta whiskyn.

Bara under 2023 har Speyburn 18YO kammat hem Double Gold i San Francisco World Spirits Competition, Gold i International Spirits Challenge och Silver i World Whiskies Awards.

Produktinfo Speyburn 18YO Speyside Single Malt Scotch Whisky

Artikelnummer: 14301

Alkoholhalt: 46 %

Storlek: 700 ml

Pris: 995 kr

Lansering: 1 december 2023

Skrivet av Michael Karlberg 4 december, 2023

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!