En efterlängtad uppföljare – anCnoc Peatheart Batch 2

Den 6:e december släpper äntligen Systembolaget rökiga anCnoc Peatheart Batch 2! Många svenska konsumenter har frågat efter just denna uppföljare efter succélanseringen av Peatheart Batch 1. Snart är den i Sverige och priset är 549kr.

Att följa en serie kan betyda så mycket olika i dessa dagar, som till exempel att kolla på TV-serier eller som i detta fall hänga med i uppföljaren till en mycket uppskattad whisky. Nu kommer andra delen i framgångssagan anCnoc Peatheart nämligen anCnoc Peatheart Batch 2.

Det som ger anCnoc Peatheart dess unika rökighet är torven som används vid torkning av malten som kommer från ett område i norra Skottland som heter Moray. Denna typ av torv ger en mycket elegant och finstämd rökighet som mer påminner om nytänd brasa än tjära, en typ av rök som uppskattas mycket av det svenska folket.

Stilren rökighet möter näsan först i en underbar komposition av citrusfrukter och mogna päron som får en att tänka på en kväll i skogen där lägerelden sprakar i samklang med den omgivande naturen.

Röda äpplen och choklad finner man i smaken i ljuv harmoni med vanilj och citronzest. En subtil men lång varm rökighet i avslutningen. En upplevelse för alla sinnen helt enkelt.

anCnoc Peatheart Batch 2 är en Single Malt Whisky från det legendariska destilleriet Knockdhu Distillery i nordöstra Skottland. Här finner man kristallklart vatten från Knock Hill och vidsträckta kornfält som ger de bästa förutsättningar för whiskyproduktion av högsta klass.  Den tidigare rökiga ”verktygsserien” från anCnoc har varit mycket uppskattad av whiskydrickare världen över och anCnoc Peatheart vidhåller denna fina tradition i en modernare tappning.

Varför inte låta dig förföras av den ljuvliga rökigheten i anCnoc Peatheart Batch 2 tillsammans med en bit blåmögelost så smaklökarna når sitt crescendo! Du kan luta dig tillbaka och drömma om skotska rullande berg och ljunghedar invid stockelden. (En riktigt bra bras-DVD är annars ett gott alternativ)

Knockdhu Distillery (anCnoc single malt whisky)

anCnoc Single Malt Whisky tillverkas på destilleriet Knockdhu Distillery. När ändå det är utrett så kan vi översätta lite gaelic, Knockdhu betyder svarta kullen och anCnoc (uttalas ’a-nock’) betyder vid kullen. Denna mytomspunna och ljungtäckta kulle är anCnoc’s vattenkälla för att kunna tillverka denna prisbelönta singel malt.

Knockdhu Distillery grundades 1892 av John Morrison som var en listig entreprenör. Han såg möjligheterna för att tillverka whisky just på denna plats strax öster om Speyside i norra Skottland. Området var perfekt för att odla korn och bränsle fanns det gott om då i stort sett hela Aberdeenshire är torvland. Vatten är en viktig ingrediens och från kullen flödar 4 bäckar med kristallklart vatten rakt ner mot destilleriet den naturliga vägen. Att The Great North Railway passerade destilleriet var inte heller helt dumt så Jim Morrison kunde transportera sitt flytande guld (whisky). År 1892 ansågs Knockdhu distillery vara toppmodernt och idag är destilleriet varsamt uppdaterat.

anCnoc Peatheart Batch 2

Artikelnummer: 4038101

Rökighet: 40ppm

Alkoholhalt: 46%

Storlek: 700ml

Pris: 549kr

Release: 6 december 2019

Skrivet av Michael Karlberg 3 december, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!