Teeling Renaissance Series 3 Single Malt Whiskey Muscat Cask 18 Years Old

Den efterlängtade tredje delen i Teelings mycket uppskattade och prisbelönta Renaissance serie kommer till Sverige och Systembolaget den 13 april i begränsad upplaga om 300 flaskor. En spännande whiskey som bjuder på både pärongodis och mint. Teeling Renaissance Series 3 Single Malt Whiskey Muscat Cask 18 Years Old 700ml kostar 1399 kr och har artikelnummer 4088801.

Serien, som lanserades 2019, är utformad för att fira den verkliga globala renässansen av Teeling, Dublin och irländsk whiskey. Renaissance Series tredje tappning, Teeling Renaissance Series 3 Single Malt Whiskey Muscat Cask 18 Years Old följer efter den utsålda andra och prisbelönta första utgåvan som vann guld vid både International Wine and Spirits Competition 2020 och Irish Whiskey Masters 2020. Renaissance Series är en viktig del av Teeling Whiskeys utbud av prisbelönta irländska whiskeys, som har vunnit nära 300 internationella utmärkelser under de senaste sju åren, inklusive titeln ”världens bästa single malt” vid World Whisky Awards 2019.

I denna den tredje i Renaissance serien så har man även denna gång valt ut exceptionell whiskey från Teelings lagerhus som tidigare lagrats på ex-Bourbonfat, denna whiskey har sedan fått en slutlagring på de mycket uppskattade faten som tidigare burit Muscatvin. Med en total ålder på minst 18 år har Teeling Renaissance Series 3 Single Malt Whiskey Muscat Cask 18 Years Old fått en mycket angenäm fruktighet med inslag av aprikos och mint.

Jack Teeling, Grundare och Managing Director på Teeling Whiskey, säger följande; “Vi är mycket glada över vår tredje utgåva av denna mycket populära och prisbelönta Renaissance Series Single Malt Whiskey. Denna serie är en hyllning för den whiskeyrenässans i Dublin som blivit epicentrum för den urbana destilleringen av whiskey.

Som ledare av den nya whiskeyvågen av destillerier från Dublin ser vi fram emot att bidra till och hjälpa den fortsatta pånyttfödelsen av Teeling, Dublin och irländsk whiskey. Med vårt destilleri i Dublin och med vår whiskey som exporteras världen över ser vi en ny början speglad i våra Renaissance Series Single Malt Whiskeys.”

Produktinfo Teeling Renaissance Series 3 Single Malt Whiskey Muscat Cask 18 Years Old

Doft: Pärongodis, färska aprikoser, mango och mint.

Smak: Citrus, äppelkompott och underbar vaniljsötma.

Avslutning: Lång och vackert mjuk med fruktiga toner.

Storlek: 700ml

Alkoholstyrka: 46%

Pris: 1399 kr

SB artnr: 4088801

Lansering: 13 April

Om Teeling Whiskey

The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest intressanta destilleri just nu.

Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri

Skrivet av Michael Karlberg 5 april, 2021

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!