9 bästa ölställena i Sverige – enligt RateBeer

Varje år sammanställer RateBeer de betyg som användarna under året delat ut till öl, bryggerier och ölställen. Den maximala poängen man kan få är 100 och det är endast 7 ställen i världen som fått ihop den poängen. Ett av dom är svenska Akkurat på Hornsgatan i Stockholm.

Akkurat har under en lång tid haft ett väldigt brett och intressant utbud av öl. Med ett imponerande utbud av belgisk öl och då framförallt spontanjäst sådan har man lockat besökare från jordens alla hörn. Det är väl värt ett besök om du har vägarna förbi.

Förutom Akkurat så är det dessa sex platser som lyckats få 100 poäng.

In de Verzekering tegen de Grote Dorst Eizeringen, Eizeringen, Belgien

BierCaB, Barcelona, Spanien

Mikkeller & Friends (Stefansgade), Köpenham, Danmark

Ma Che Siete Venuti a Fà, Rom, Italien

The Hoppy Pub, Thessaloniki, Grekland

Brick Store Pub, Decateur, USA

Med hjälp av användarnas betygsättningar prisar man de bästa ställena på sin egen ölgala, Ratebeer Best.

Här är de svenska pubar och restauranger som prisades.

Akkurat (Stockholm) 100 poäng

Akkurat har under en lång tid haft ett väldigt brett och intressant utbud av öl. Med ett imponerande utbud av belgisk öl och då framförallt spontanjäst sådan har man lockat besökare från jordens alla hörn. Det är väl värt ett besök om du har vägarna förbi.
www.akkurat.se

 

3 små rum (Göteborg) 97 poäng

3 små rum är den lilla ölbaren mitt i Göteborg där man värnar om kultur och lokalitet, det är en liten ö där det kommersiella intresset aldrig dominerar. Vår högsta prioritet är väl utvalda ölsorter på både fat och flaska, i kombination med noga utvald jazz som strömmar ut i samtalsvolym från högtalarna.
3smarum.se

The Rover (Göteborg) 97 poäng

En riktig klassiker i Göteborgs ölvärld. Utbudet är imponerande och alltid lika välbesökt. Missa inte denna pärla på västkusten om du har vägarna förbi.
www.therover.se

Taproom (Malmö) 96 poäng

En mysig bryggeripub. Både svenska och internationella gäster på 42 kranar med massor av trevlig öl.
www.malmobrewing.com

Brewers Beer Bar (Göteborg) 96 poäng

14 kranar med craft beer och en härlig atmosfär. Avnjut din öl tillsammans med en surdegspizza.
brewersbeerbar.se

 

Ölrepubliken (Göteborg) 95 poäng

Göteborgs nya republik med självstyre sedan 2009. För folk som gillar goda drycker och välsmakande mat. Ett gediget sortiment av alla sorters öl.
olrepubliken.se

Oliver Twist (Stockholm) 94 poäng

Tänk dig en pub som kanske inte bara är en pub. Samma känsla av att känna sig välkommen, samma inbjudande atmosfär, men med en känsla av att du klivit in i nåt unikt, nånting annorlunda och speciellt. På fat har man 23 olika öl som roterar med sorter från världens bästa bryggerier, troligtvis finns där nånting du aldrig provat eller hört talas om. Bland våra 180+ olika flasköl, även där med ett alternerande sortiment, hittar du precis det du letar efter, för Oliver Twist har nåt för alla.
olivertwist.se

Man In The Moon (Stockholm) 91 poäng

Man in the Moon är en gastropub som etablerades 1994. Här erbjuds välsmakande rätter, främst svenska klassiker men även rätter från andra kök som man gärna parar ihop med någon av de 650 olika ölsorterna som finns i sortimentet. 30 ölkranar, däribland flertalet egna brygder, och en gedigen ölkällare med lagrade ölsorter från 1980-talet och framåt. Dessutom erbjuder man ett brett whiskysortiment med över 110 single malt-sorter.
www.maninthemoon.se


Hamnmästaren (Malmö
) 91 poäng

Hamnmästaren är en ölbar och BBQ-restaurang belägen i gamla hamnmästarbostaden på Bagers plats precis bredvid Malmö centralstation.
www.hamnmastaren.se

Skrivet av Michael Karlberg 2 februari, 2017

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!