Innis & Gunn lanserar ekfatslagrad imperial stout i samarbete med The Glenlivet.

Den 17 november släpper det skotska bryggeriet Innis & Gunn äntligen sin sjunde utgåva i den limiterade ekfatslagrade serien Vanishing Point. Denna exklusiva Imperial Stout på kraftfulla 11% är i år ett samarbete med skotska whiskyproducenten The Glenlivet. 35 000 flaskor av denna fylliga smakbomb i presentförpackning kommer att förgylla Systembolagets hyllor från 17 november. Bäst före datumet är juni 2028 vilket indikerar att ölen går utmärkt att lagra. Artikelnumret är 1093101, 500 ml och pris 67:90 kr.

Det prisbelönta bryggeriet Innis & Gunn avslöjar att den sjunde utgåvan i den limiterade ekfatslagrade serien Vanishing Point snart kommer ut på Systembolagets hyllor – Vanishing Point 07. Nytt för i år är att denna Imperial Stout på hela 11% för första gången har dubbellagrats, först har den vilat 9 månader på whiskyfat som tidigare innehållit The Glenlivet 18YO och sedan har den avslutat lagringen 3 månader på portvinsfat.

Vanishing Point-serien är en av bryggeriets årliga höjdpunkter och den har fått sitt namn från en plats som alltid förblir lite utom räckhåll (the Vanishing Point på engelska). Namnet återspeglar Innis & Gunns grundare och bryggmästare Dougal Gunn Sharps orubbliga uppdrag – att aldrig sluta tänja på ölbryggningens gränser.

Dougal Gunn Sharp, bryggmästare och grundare på Innis & Gunn säger:

”Imperial stout är ett populärt öl och är fantastiskt att avnjuta antingen kylt eller i rumstemperatur. Denna ölstil var även för länge sen en speciell exportmöjlighet till Katarina den storas hov i Ryssland i slutet av 1700-talet och eftersom stouten var alkoholstark med mycket humle kunde man lita på att dessa öl skulle komma fram i gott skick.

”Att VP07 i år lagras i nio månader på fat som tidigare innehållit The Glenlivet 18YO och sedan i tre månader på destilleriets fat som tidigare lagrat portvin har gjort denna utgåva till en mycket speciell samlarupplaga.”

Årets utgåva är fyllig och komplex, med en värmande mjukhet och en maltig mocka- och karamellryggrad, med inslag av bär och nötter. Innis & Gunn Vanishing Point 07 är idealisk för att njuta av under vintermånaderna.”

35 000 flaskor Vanishing Point 07 kommer att finnas tillgängliga på utvalda Systembolag från och med fredagen den 17 november. Den kommer i 500 ml flaska i en fin presentförpackning.

PRODUKTFAKTA INNIS & GUNN VANISHING POINT 07

ARTNR: 1093101

LANSERING: 17 november

ALKOHOLHALT: 11%

FORMAT: 500 ml glasflaska som säljs i presentförpackning

PRIS: 67,90 kr

Skrivet av Michael Karlberg 15 november, 2023

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!