Teeling Whiskey – irländsk whiskey till St. Patricks Day.

The Teeling Whiskey Company är Irlands ledande, familjeägda och oberoende whiskeyproducent och har fått otroligt fina recensioner för sin whiskey på flertalet internationella whiskytävlingar.Företaget drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack Teeling och Stephen Teeling och defakto Irlands mest omtalade destilleri just nu.

Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri. Här har man byggt upp ett nytt craft-destilleri från grunden med målet att skapa fantastisk whiskey och att återuppliva arvet från tiden då Irländsk whiskey var som bäst.

Teeling Distillery har blivit överösta med internationella priser för sin craft-whiskey den senaste tiden. Bland annat har destilleriet tilldelats pris som årets bästa whiskeyattraktion 2016 vid World Whisky Awards. Från och med september kan äntligen svenska konsumenter njuta av Teeling och denna delikata non-chilled-filtered tappning som slutlagrats på handplockade romfat.

Teelings flaggskepp, Small Batch Rum Cask är en non-chilled-filtered  (icke kylfiltrerad) blend av single malt och grain whiskey som slutlagrats på handplockade romfat från västindien. Alkoholhalten ligger på 46% vilket ger whiskeyn en extra smakkyss och ett härligt bett. Whiskeyn bjuder vidare på dofter av vanilj och en kryddig romsötma. Smaken är frisk, ungdomlig och len men samtidgt ovanligt djup. Den har en balanserad sötma med tydliga toner från romfatslagringen. Riktigt hög kvalitet tycker vi på Ölkollen speciellt med tanke på priset.

Teeling Rum Cask Small Batch finns i Systembolagets fasta sortiment, nr 463 och kostar 339 kr.

 

Skrivet av Michael Karlberg 13 mars, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!