Succésläppet från i somras är tillbaka – Innis & Gunn Mango IPA

Kommer ni ihåg den fantastiska limited edition Mango IPA’n från Innis & Gunn som sålde slut i somras? Den är tillbaka och den är här för att stanna!

”Mango IPA är den fruktigaste öl vi någonsin bryggt med massor av smak av tropisk frukt”, berättar bryggmästaren och grundaren av Innis & Gunn Dougal Gunn Sharp. Doften av mango och citrusfrukter är tydlig hos Mangoes on the Run. Smaken levererar förutom citrusfrukter och mango även inslag av tallbarr och avslutas med en skön humlebeska. Sötman finns där men den tar absolut inte överhanden utan är balanserad liksom smaken av mango som är precis lagom vilket var viktigt för Dougal Sharp som är ett fan av smaker i balans.

Beställ Innis & Gunn Mangoes On The Run till ditt lokala Systembolag här.

Säljs i kolli om minst 12 burkar.

Tidningen Livets Goda gav Innis & Gunn Mango IPA 91 poäng av 100 möjliga när den släpptes i somras.

En gyllene, svagt bärnstensfärgad brygd med tätt skum. Doften…jodå, mango. En hel del dessutom men på ett skönt vis och frukten får även sällskap av lite tropiska anslag såsom ananas. Ett stänk tallbarr och citrusfrukter skänker extra djup. Smaken är härligt följsam, smooth, och det bjuds på färsk solmogen mango, citrus och pinjeskog. Eftersmaken snörper ihop akten och avslutet är såväl citrussyrligt som fruktigt humlebeskt. 
En mango-IPA som du absolut kan dricka mer än en av då det aldrig blir en parodi eller överdriven yppighet. Och det torra humleavslutet är onekligen en bidragande orsak. Snyggt Innis & Gunn! Livets Goda-redaktionens intryck: 91/100 LGP
www.livetsgoda.se 

Innis & Gunn Mangoes on the Run – Mango IPA
Nr: 11231
Format: 33 cl burk
Pris: 18,90 kr
Säljstart: 27 februari 2019 i systembolagets beställningssortiment

Skotska succébryggeriet Innis & Gunn är normalt kända för sina ”barrel aged” ales där man är marknadsledande i världen och experimenterar med massor av olika fat som lagrat whisky, rom och andra spritsorter. På senare tid har man även lanserat ett antal IPA-varianter som blivit riktigt populära inte minst i Sverige.

– Innis & Gunn Session IPA som vi släppte 2016 har blivit väldigt väl mottagen i Sverige och Innis & Gunn Gunnpowder IPA som släpptes i beställningssortimentet under våren säljer även den riktigt bra vilket är jättekul. Detta har inspirerat oss att brygga fler och nu ska det bli kul att se hur svenska folket gillar vår Mangoes on the Run IPA, avslutar Dougal Sharp.

Om Innis & Gunn

Historien om Innis & Gunn startade 2002. En världsledande whiskyproducent ville göra en whisky med smak av ale och bryggmästare Dougal Sharp får uppdraget att skapa en maltig skotsk ale och lagra den på ekfat. Tanken är att alen ska skänka faten karaktär för att i sin tur ge whiskyn smak av ale vid slutlagringen. Whiskyn lanseras och blir snabbt en succé. Flera månader senare och massvis med bortkastad ale senare får Dougal Sharp höra att de anställda fyller flaskor med ölet som tidigare slängts bort. Arbetarna hade upptäckt det som ingen annan tänkt på – ölet var fantastiskt. I augusti 2003 lanserades Innis & Gunn Oak Aged Beer.

I grundsortimentet ingår klassikerna Innis & Gunn Original och Blood Red Sky. I sortimentet ingår även tre olika IPA; Session IPA, Toasted Oak IPA och Gunnpowder IPA som är det senaste tillskottet. I sortimentet ingår även Innis & None, som är en smakrik alkoholfri Pale Ale med humlearomatisk smak.

Läs mer om Innis & Gunn och deras bryggtekniker här

Skrivet av Michael Karlberg 28 februari, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!