Le Reviseur XO 10 Years – Exklusiv Cognac från Petite Champagne

Le Reviseur är en smakrik XO av yppersta kvalitet som passar utmärkt för den mer kräsne Cognacsälskaren. Cognacen är lagrad minst 10 år på fat och skapas på den familjeägda residensen Domaines Francis Abecassis. Odlingarna där druvorna skördas ligger i regionen Petite Champagne vilket är en garant för yppersta kvalitet. Pris 529 kr. Systembolagsnummer 119.

Smaknoter: Nyanserad smak med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade dadlar, hasselnötter, choklad, tobak, röda äpplen, peppar och vanilj. Serveras rumstempererad som avec.

Systembolagsnummer 119. 700 ml. Pris 529 kr.
Klicka här för att se om den finns i din lokala butik eller beställ styckvis.

Odlingarna där druvorna skördas ligger i regionen Petite Champagne vilket är en garant för yppersta kvalitet. Vidare är denna härliga smakupplevelse en Single Estate Cognac vilket innebär att det destillat som används för att skapa Cognacen samt buteljering, blending sker på gården vilket idag är ovanligt i Cognac.

Nu blommar det!

Med det vackra soliga vädret den senaste tiden och vinterns milda temperaturer  så kan nu de första knopparna på vinrankorna ses. När nu vinrankorna går i blom så släpps den söta doften av vinblomman! Den vegitativa cykeln för årgång 2020 är tidig och den första lyftningen av tillväxten har redan påbörjats. Druvorna har fått en bra start och i slutet av året blir det skörd och destillering och sedan väntar en lång avvägd mognad på ekfat innan vi kan njuta av den färdiga Cognacen.

Läs vidare: 10 saker du inte visste om Cognac.

 

Skrivet av Michael Karlberg 16 juni, 2020

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!