Innis & Gunn släpper samlarobjekt – en Imperial Stout lagrad 365 dagar på bourbonfat.

Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad hela 365 dagar på amerikanska bourbonfat. Vanishing Point 02 är en smakbomb på 11% där bryggmästaren Dougal Sharp verkligen tagit ut svängarna. Stouten släpps i beställningssortimentet den 12 december i ett strikt begränsat antal om endast 3 600 flaskor och väntas bli ett samlarobjekt för ölälskaren. Artikelnummer 8134201, 500 ml, pris 95 kr.

Ölen säljs i en fin presentförpackning. Bäst före datumet är augusti 2023 men ölen går utmärkt att lagra i en sval ölkällare en god stund bortom detta årtal för den som vill.

Innis & Gunn Vanishing Point Series 02 är den andra stouten i serien, den första sålde tyvärr slut innan den nådde svenska gränsen. Denna gång har Sverige tilldelats 3 600 flaskor.

Den kraftfulla och smakrika ölen i stilen Imperial Stout har en alkoholhalt på 11% och har lagrats på first-fill bourbonfat i hela 12 månader. Alla ingredienser är omsorgsfullt utvalda av bryggmästaren Dougal Sharp och Vanishing Point är ett av hans mästerverk inom konsten att lagra öl på ekfat. Den längre lagringstiden har gett ölet ett mycket stort smakdjup och en kraftig karaktär. Man finner djupa toner av choklad, melass och vanilj som vidare samsas med en mäktig kryddighet. Avslutningen är mjuk men kvardröjande med en tydlig smak av bourbonfat.

Vanishing Point 02 släpps i Systembolagets beställningssortiment den 12 december.

Beställ Innis & Gunn – Vanishing Point här.

INNIS & GUNN VANISHING POINT 02 – BOURBON BARREL AGED IMPERIAL STOUT

Malt: Ale malt, Rostad kornmalt
Humle: Super Styrian
ABV: 11%
IBU: 75
Flaska: 500ml

Skrivet av Michael Karlberg 10 december, 2018

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!