Kanadensiska Collective Arts släpper uttrycksfull Imperial IPA på alla Systembolag

Collective Arts Brewing är Kanadas nya heta bryggeri, hyllat för sina fantastiska brygder och sitt kreativa formspråk. Craftbryggeriet är baserat i Ontario, Kanada och kombinerar kreativiteten hos konstnärer som skapar burkarnas design med hantverksöl som smakar fantastiskt. ”Radio The Mothership” – Imperial IPA - är en häftig smakupplevelse matad med humlesorterna Mosaic, Citra och Simcoe. Verket på burken är utformat av den kanadensiska bildkonstnären Mathew Den Boer. ”Radio The Mothership” lanseras på samtliga Systembolagsbutiker i hela landet den 1 juni. Pris 28,90 kr för 355 ml. Nr 123815. Alkoholhalt 8,5%.

Grundarna av Collective Arts heter Matt Johnston och Bob Russell och de startade sitt bryggeri i Ontario 2013 utifrån två övertygelser; Kreativiteten främjar kreativitet och kreativitet ger massor av god öl.

Collective Arts Brewing handlar framförallt om extremt mycket kärlek till bryggarkonsten och bryggarna lägger ner sin själ i att varje öl som släpps. Men för Collective Arts handlar det om mer än så och det är troligen därför bryggeriet haft så stora framgångar i Nordamerika.

Konstverket (Polarity Bear) som pryder burken är skapat av den kanadensiska bildkonstnären Mathew Den Boer.

Mathew der Boer

Mathew Den Boer

Radio The Mothership Artwork

Polarity Bear av Mathew Den Boer

Om konstnären: Mathew Den Boer kommer från Toronto, Kanada.
Mathew Den Boer är en tecknare och bildkonstnär som växte upp med 8-bitars tv-spel och serieteckningar. Han började med att designa skylt-typografi och flyers, för att sedan skapa mer klassisk animering, illustration och rörelsegrafik för bland annat TV- och videospel.
​Läs mer här: http://www.mathewdenboer.com/

Smaknoter: Radio The Mothership Imperial IPA är en mycket fruktig och fyllig ale med hög beska. Här finns ett tropiskt smakdjup av bär, mango och persika. Imperial IPAn har en härlig balans mellan den fruktiga, tropiska sötman och den maffiga humlebeskan med inslag av tallskog. Radio The Mothership Imperial IPA är ett utsökt exempel på Collective Arts smakprofil och bryggarkonst. IBU ligger på 100.

Fakta Radio The Mothership – Imperial IPA

Artikelnummer: 123815
Pris: 28.90 kr (+pant).
Alkoholhalt: 8,5%
Format: 355 ml, burk
Humle: Mosaic, Citra och Simcoe
Malt: 2-Row, Carafoam, Flaked Wheat
IBU: 100.
Att lyssna till: Elliott Brood, alternativ country från Toronto, Kanada.

www.collectiveartsbrewing.com

Skrivet av Michael Karlberg 26 april, 2018

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!