Bourbonklassiker i ny kostym, Evan Williams Extra Aged nu på PET-flaska

Evan Williams, en pionjär inom bourbonindustrin och en av Amerikas mest ikoniska bourbons, lanserar nu Evan Williams Extra Aged på PET-flaska. Detta banbrytande drag kombinerar tradition med modernitet och erbjuder bourbonälskare en unik smakupplevelse i en bekväm och hållbar förpackning. Evan Williams Extra Aged Kentucky Straight Bourbon lanseras den 1 juni på Systembolaget i 350 och 700 ml PET-flaska, 43%, artikelnummer 20722 / 20721, 145 kr respektive 269 kr.

Evan Williams Extra Aged på PET-flaska är perfekt för alla tillfällen och är särskilt lämplig för utomhusaktiviteter, picknickar, fester och resor. Den lätta och tåliga PET-flaskan gör det enkelt att ta med sig din favoritbourbon vart du än går, samtidigt som den bevarar dess autentiska smak och karaktär.

Klicka här för att se om Evan Williams Extra Aged PET finns på ditt lokala systembolag eller för att beställa.

”Vi är fast beslutna att fortsätta att överraska och glädja våra kunder genom att erbjuda högkvalitativ bourbon på detta nya och spännande sätt. Den här nya förpackningen gör det möjligt för bourbonälskare att njuta av Evan Williams Extra Aged Bourbon på ett mer bekvämt och miljövänligt sätt utan att kompromissa med smak eller kvalitet.” Säger brand manager Martin Tjäder på TOMP Beer, Wine & Spirits AB.

Produktinformation Evan Williams Extra Aged Kentucky Straight Bourbon

Doft: Elegant ek och citrus med inslag av honung och vanilj.

Smak: Robusta kryddiga toner av kolakaramell, äpple och mandel.

Avslut: Långt och mjukt, apelsinchoklad, kanel och rörsocker.

Storlek: 350ml / 700ml

Alkoholstyrka: 43%

Pris: 145 kr / 269 kr

SB artnr: 20721 / 20722

Lansering: 1 juni 2024

Om Producenten Heaven Hill Distillery
Heaven Hill grundades strax efter den amerikanska förbudstiden 1935 i Bardstown, Kentucky av familjen Shapira med syfte att producera och marknadsföra bourbon av premiumkvalitet. På den tiden var det ett högriskprojekt som många dömde ut. Idag är företaget USA’s största, privatägda sprittillverkare. Till skillnad från stora delar av den övriga spritindustrin som domineras av stora, multinationella företag, så är det fortfarande den ursprungliga familjen Shapira som äger och driver företaget.

Efter att ha börjat från noll med obefintligt lager, innehar Heaven Hill idag över 1 700 000 fat med egentillverkad bourbon på lagring. Tillverkningen har fortfarande sitt hjärta i Bardstown i delstaten Kentucky. Namnet Heaven Hill kommer från William Heavenhill som ägde marken där destilleriet ligger. Det sägs att Heavenhill föddes år 1783 vid ett vattenfall i närheten, mitt under en attack av fientligt sinnade urinnevånare.

Heaven Hill månar extremt mycket om sin historia och står varje år värd för Kentucky Bourbon Festival. De uppkallar också flera av sina varumärken efter kända, lokala destillatörer såsom Elijah Craig och Evan Williams.

Från samma producent finns även följande whiskey på Systembolaget:

Evan Williams Bourbon Bottled-In-Bond
Storlek: 700ml
Alkoholstyrka: 50,0%
Pris: 449 kr
SB artnr: 41401

Larceny Wheated Bourbon
Storlek: 700ml
Alkoholstyrka: 46,0%
Pris: 479 kr
SB artnr: 337

Elijah Craig Small Batch Kentucky Straight Bourbon
Storlek: 700ml
Alkoholstyrka: 47,0%
Pris: 499 kr
SB artnr: 82472

Skrivet av Michael Karlberg 27 maj, 2024

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!