Klassiska Old Speckled Hen gör efterlängtad återkomst på Systembolaget den 1 juni.

Ölälskare i Sverige kan se fram emot en smakfull nyhet i sommar. Den gamla svenskfavoriten och tillika klassiska engelska ölet Old Speckled Hen lanseras i Systembolagets fasta sortiment den 1 juni. Ölet, som har sina rötter i Morland Brewery i Oxfordshire, kommer att finnas tillgängligt i en 50 cl burk för priset av 24,90 kr (+1kr pant).

Old Speckled Hen är känt för sin rika och komplexa smakprofil med toner av malt, karamell och en lätt fruktighet, vilket gör det till en favorit bland många ölentusiaster. Med en alkoholhalt på 4,8 % erbjuder denna English Pale Ale en balanserad bitterhet och en len textur som passar perfekt till sommarens sammankomster och middagar.

Klicka här för att se om Old Speckled Hen finns på ditt lokala systembolag eller för att beställa.

Old Speckled Hen lanserades första gången 1979 för att fira 50-årsjubileet av MG bilfabriken i Abingdon och har sedan dess blivit ett ikoniskt namn inom ölvärlden. Efter att Morland Brewery köptes upp av Greene King 2000, flyttades produktionen till Greene Kings bryggeri i Bury St. Edmunds, där samma tradition och omsorg om kvalitet har fortsatt.

Med denna lansering får svenska konsumenter en utmärkt möjlighet att utforska och njuta av en del av brittisk ölhistoria.

Smak och karaktär

Smakprofil: Ölet har en rik och komplex smakprofil med en tydlig maltkaraktär och toner av karamell och toffee. Det finns även en lätt fruktighet som kompletterar den balanserade bitterheten.

Arom: Doften är maltig och söt med inslag av kex och frukt.

Utseende: Old Speckled Hen har en gyllene till kopparröd färg med ett krämigt skum.

Old Speckled Hen
Artikelnummer: 1314112
Alkoholhalt: 4,8%
Pris: 24,90 kr (+1kr pant)
Format: burk 50cl
Lansering: 1 juni

Skrivet av Michael Karlberg 31 maj, 2024

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!