Ryeway To Heaven – himmelsk Rye wine lagrad på ryewhiskey- och Bourbonfat i strikt begränsat släpp.

Revolution Brewery’s Ryeway To Heaven är en enastående skapelse som kombinerar djärv smak med symfonisk elegans. Denna unika öl, med en alkoholhalt på 15%, lockar med förföriska nyanser av lönn, farinsocker och kanderade pekannötter. Allt detta upplevs i varje 355 ml av detta mästerverk, som finns tillgängligt på Systembolaget till priset av 99 kr från den 6 oktober. Ge dig själv chansen att utforska smakens himmelska väg med Ryeway To Heaven från Revolution Brewery. Ryeway To Heaven släpps i en mycket begränsad upplaga om 1200 burkar den 6 oktober.

Se om Ryeway to Heaven finns på ditt lokala Systembolag eller beställ här.

Ryeway To Heaven är något så ovanligt som en ”Rye wine”, detta oförglömliga öl bryggs med över 60% råg, vilket resulterar i helt unika komplexiteter från malten och fatlagringen. Benämningen ”wine” syftar på ölets alkoholhalt som ligger nära ett vin i styrka, men eftersom det tillverkas av råg och inte av druvor rör det sig om öl. Den betydligt mer vanligare Barley wine görs med största del kornmalt istället. Precis som barley wine är ölet ofta årgångsmärkt och lämpas sig bra för lagring.

Denna upplaga av Ryeway To Heaven är årgång 2021.

Ölet doftar sött och färgen är rödbrun. Ryeway To Heaven är en mästerlig blandning av välrostad rågmaltskaraktär och subtila ekfatstoner. Med en välbalanserad komposition av smaker erbjuder detta öl en förförisk dans på smaklökarna, med nyanser av karamell, kryddor och en angenäm värme från alkoholen. Den slående balansen mellan det robusta och det förföriska gör detta öl till en måste-uppleva för ölentusiaster.

Smakmässigt närmar sig Revolution himmelriket genom att lagra en Ryewine-ale på fat som tidigare lagrad Rye Bourbon. Revolution Ryeway To Heaven har en alkoholstyrka om 15% som lyfter smakerna ytterligare och betygen på Untappd med sina finfina 4,43 i snittbetyg talar sitt tydliga språk.

Om Revolution Brewery:

Revolution Brewing är Illinois största oberoende bryggeri. Förändringen i den amerikanska ölscenen har utan tvekan varit revolutionerande. På Revolution Brewery är man stolta över vad man har åstadkommit på kort tid för att bli en ledare och innovatör inom branschen. Öldrickarnas föränderliga smaker har krävt större smaker, mer variation och bättre öl. Det är precis vad Revolution Brewing levererar. Mellan bryggeriet och bryggeripuben producerar man dussintals olika ölstilar varje år. IPA, porter, pilsner, pale ale, fatlagrade öl och mycket mer.

Man kan verkligen förstå bryggeriets kärlek till det man gör. Allt från de vackra detaljerna i mahognybaren på bryggeripuben, till den imponerande skönheten hos de åtta gigantiska jäsningskärl på bryggeriet, till engagemanget för kvalitet i varje öl som man tappar på burkar eller fat. Revolution Brewery tror på värdet av hårt arbete och man arbetar hårt för att erbjuda fantastiska och tillgängliga brygder för vanliga människor.

Skrivet av Michael Karlberg 3 september, 2023

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!