Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget.

Dublinbaserade irländska craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade whiskey. Nu kommer en spännande Amaronefatslagrad 12-årig till Sverige! 256 flaskor lanseras på den svenska marknaden den 28/2 2019, pris 899 kr på Systembolaget. Nr 40393. Lanseringen är en weblansering. Destillerichefen och master blendern Alex Chasko har med sin expertis och fingertoppskänsla hittat ännu en riktigt spännande utgåva som nu når Sverige.

2006 fyllde familjen Teeling ett ex-bourbonfat med irländsk whiskey och lät den vila i 10 år innan whiskeyn flyttades över till ett ekfat från Amaronevins-producenten Musella i 24 månader. Efter totalt 12 års lagringstid var det så dags för tappning av denna häftiga skapelse. Teeling Whiskey Amarone Cask har buteljerats på fatstyrka, 58,4% alkohol.

I doften finner man en härligt knäckig och nötig ton. Amaronefatet finns med i doftbilden tillsammans med maltiga inslag.

I smaken så välkomnas man in i fruktträdgården tillsammans med oljig och maltig ton. Karamelltoner tillsammans med inslag av torkad frukt, såsom gula russin och torkad aprikos. Whiskey har en härlig balans med ett extra tryck från alkoholstyrkan.

Eftersmaken är lång och får hjälp av den mjuka vegetabiliska oljigheten tillsammans med alkoholhalten. Mot slutet så kommer känslan av kanderade apelsinskal och citrus.

Teeling Whiskey Amarone Cask Single Malt – 12 Years Old

Artikelnummer: 40393

Pris: 899 kr

Alkohol%: 58,4%

Storlek: 70 cl

Antal: 256 flaskor

Lansering: 28:e februari 2019. Weblansering

Teeling Irish Whiskey Distillery – The Spirit of Dublin

The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest omtalade destilleri just nu. Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri. Här har man byggt upp ett nytt craft destilleri från grunden med målet att skapa fantastisk whiskey och att återuppliva arvet från tiden då Irländsk whiskey var som bäst.

The Teeling Whiskey Company är Irlands ledande, familjeägda och oberoende whiskeyproducent och har fått otroligt fina recensioner för sin whiskey på flertalet internationella whiskytävlingar.

Skrivet av Michael Karlberg 27 februari, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!