Bury St Edmunds – Old Speckled Hen’s hemvist

Greene King är Englands näst största brittiskägda bryggeri och har sedan 1799 bryggt öl på naturliga råvaror och enligt traditionella metoder. All produktion sker i den lilla byn Bury St Edmunds i grevskapet Suffolk, strax norr om London.

Bryggeriet grundades 1799 av Benjamin Greene vars målsättning var att brygga öl av högsta kvalitet, på de allra finaste ingredienserna. Hans son Edward delade samma visioner och när han på mitten av 1800-talet tog över verksamheten byggde han vidare på faderns arv.

Bryggeriarbetare 1912

Bryggeriarbetare 1912

Edward var en affärsman ut i fingerspetsarna och gick så småningom samman med det närliggande bryggeriet Fred King. Sammanslagningen lade grunden till dagens Greene King Brewery.

Förutom sitt affärssinne hade Edward en för tiden banbrytande inställning till arbetsrätt och införde både bostäder och ett pensionssystem till de anställda på bryggeriet.

Greene King

Med tiden växte sig bryggeriet allt större och 1930 hade man gjort en sådan succé att det krävdes ett större bryggeri för att kunna möta den ökade efterfrågan. Man inledde arbetet med en utbyggnad och 1938 stod det vackra art deco-bryggeriet färdigt.

Idag är Greene King ett av Englands ledande bryggerier som producerar ikoniska öl som Abbot Ale och Old Speckled Hen. Visst du att Old Speckled Hen faktiskt är Storbritanniens mest populära ALE?

På senare år har man även lanserat en rad spännande produkter under namnet Green King som till exempel underbart goda Double Hop Monster IPA och den mörka mustiga  Strong Suffolk Dark Ale. Heta tips om du vill prova något nytt!

OldSpeckeldHen
Old Speckled Hen.

DoubleHopMonster

Double Hop Monster IPA.

 

// Ölkollen – För oss som älskar öl.

Skrivet av David Ask 22 maj, 2012

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!