Exklusivt Chimayevent på Pressklubben
Boka in torsdagen den 12 november i kalendern. Då är det nämligen dags för en Chimayafton som heter duga på Pressklubben i Stockholm.
För första gången i Sverige kommer samtliga fyra öl från Chimay (Blå, Vit, Röd och Dorée) kopplas på på fat. Det är belgoentusiasten och ölexperten Jens Skrubbe som lyckats med bedriften och vi kan lova att det blir en kväll att minnas. Faten med Chimay Dorée finns i vanliga fall endast på några få krogar i Europa och Asien, men nu har alltså ett av dem nått Stockholm. Fatet kopplas på klockan 18 så är du nyfiken på att testa – se till att vara på plats i tid!
Förutom möjligheten att prova hela trappistrangen på fat kommer Pressklubben även fylla kylen med diverse flasköl från klostret. Här kommer du hitta både vanliga olagrade varianter men även massor av spännande vintageöl från krogens ölkällare. Bland annat kommer två exklusiva magnumflaskor öppnas under kvällen – Chimay Bleue Grande Réserve Millesimme 2000 och Chimay Triple 2004. För dig som vill få den ultimata trappistupplevelsen kommer det även finnas möjlighet att avnjuta den fantastiskt goda Chimayosten.
Kvällens hållpunkter:
17:00 Chimay Triple, Rouge och Bleue kopplas på på fat
18:00 Chimay Dorée Goud kopplas på. Observera att det endast finns ett fat!
19:00 Chimay Bleue Grande Réserve Millesimme 2000 öppnas
20:00 Chimay Triple 2004 öppnas
Plats: Pressklubben, Vasagatan 50, Stockholm
Skrivet av David Ask • 5 oktober, 2015