Fem snabba frågor till Whisky & Bourbon
Näst på tur i vår serie ”Fem snabba frågor” är Anders Enquist, chefredaktör på Whisky & Bourbon som även skriver en hel del om öl. I Whisky & Bourbon hittar du artiklar, reportage och provningar från ledande skribenter som Michel Jamais, Anders Görling, Henrik Aflodal, Alf Tumble, Richard Patterson, Anna Henning-Moberg och många andra kända namn.
Berätta vad som gör Whisky & Bourbon speciell!
Hjärtat och passionen, äktheten och ärligheten. Och formatet.
Vad kan ni erbjuda ölentusiasterna i tidningen?
Att upptäcka väldigt bra whisky och bourbon samt även bra läsning om öl. Och övrig skön läsning för den delen.
Vilken är den stora öltrenden just nu och vilken tror du blir nästa?
Jag tror stenhårt på ljus lager av grym dignitet och bra kvalitet. Inget blaskigt, men med rikedom och struktur.
Vilken är din bästa ölupplevelse?
Handlar om ren nostalgi, fösta gången jag drack Guinness på 70-talet.
Vilken är din favoritpub utanför Sverige och varför?
Oj, det finns många, Anchor Bankside i London var en favorit, men nu var det ett par år sedan jag var där. Sedan är Highland Inn i Speyside en pub jag alltid återkommer till. Den sistnämnda gillar jag nog lite av nostalgiska skäl.
Skrivet av David Ask • 21 december, 2015