Recept: Evan Williams Bourbon Pulled Pork
Här kommer ett recept på en fantastisk Pulled Pork för dig som har en så kallad Slow Cooker hemma. Den här är tillagad med Evan Williams Kentucky Straight Bourbon som sätter en grym smak.
Evan Williams är en kryddig och balanserad bourbon med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkade aprikoser, nötter, knäck, kanel, smörkola och vanilj. Serveras som avec eller används som drinkingrediens.
Klicka här för att se om den finns på ditt lokal systembolag.
Evan Williams Pulled Pork – Slowcooker
(8 personer)
Ingredienser
- Ca 1 kg fläskkarré
- 250 ml Evan Williams Bourbon
- 250 gram Bacon
- 5-3 dl Barbecue Sauce (exempelvis Sweet Baby Ray’s)
Sweet & Spicy Rub: - 6 dl ljust muscovadosocker
- ½ tesked vitlökspulver
- ½ tesked salt (gärna grovkornigt)
- ½ tesked rökt paprikapulver
- 1 tesked nymalen svartpeppar
- ½ tesked Chipotle Chilipulver
- ½ tesked Oregano
- ½ tesked Timjan
Gör såhär:
- Blanda alla ingredienser till Sweet & Spicy Rub i en bunke.
- Placera fläskkarrén på ett bakplåtspapper och gnid in kryddblandningen ordentligt.
- Placera köttet i botten av din slow cooker.
- Häll i 200 ml av Evan Williams Bourbon över köttet. Spara ca 50 ml till senare.
- Lägg på locket och ställ slow cookern på LOW, koka tills köttet är supermört och enkelt trillar isär. (ca 8-10 timmar)
- Medan köttet tillagas, stek baconet knaprigt. Placera det stekta baconen på en tallrik med hushållspapper och låt det rinna av. Förvara i kylskåpet tills Pulled porken är klar.
- När fläskkarrén är klar, ta försiktigt upp den ur slow cookern och placera på en skärbräda. Kasta vätskan som finns kvar i grytan.
- Strimla köttet med hjälp av två gafflar och lägg tillbaka köttet i grytan.
- Tillsätt det stekta baconet, barbecuesåsen och de sista 50 ml av Evan Williams Bourbon. Blanda runt försiktigt.
- Sätt din slow cooker till LOW och tillaga ytterligare ca 1 timma eller ställ den på att värma innehållet till allt är varmt.
- Servera Evan Williams Bourbon Pulled Pork i dina favorithamburgerbröd.
Skrivet av Michael Karlberg • 24 juni, 2019