Kultfavoriten från Revolution Brewery – Deth’s Tar Imperial Oatmeal Stout i exklusivt släpp i Sverige

Den 4 oktober får svenska ölentusiaster möjlighet att prova Revolution Brewerys eftertraktade Deth's Tar Imperial Oatmeal Stout, som släpps på Systembolaget. Med endast 2400 burkar tillgängliga är detta en limiterad upplaga som förväntas sälja slut snabbt. Priset är 99 kr för en burk på 355 ml. Alkoholhalt 13,9%.

Deth’s Tar är en ikonisk imperial oatmeal stout och en del av Revolution Brewerys hyllade ”Deep Wood Series”. Serien består av fatlagrade öl med djupa och komplexa smaker. Deth’s Tar lagras på bourbonfat, vilket ger en unik karaktär med toner av mörk choklad, kaffe, vanilj och en subtil sötma som balanseras av en tydlig rostning.

Namnet ”Deth’s Tar” är en ordlek som både hyllar bryggmästaren Josh Deth och anspelar på den kända ”Death Star” från Star Wars. Kombinationen av ”Deth” (en referens till bryggaren) och ”Tar” (som syftar på ölets mörka, tjärliknande utseende) gör namnet både minnesvärt och lekfullt – en perfekt representation av ölets kraftfulla karaktär.

Revolution Brewery, grundat i Chicago 2010, har snabbt blivit ett av USAs mest respekterade hantverksbryggerier. Bryggeriet är känt för sin kreativitet och sitt engagemang för kvalitet, vilket har lett till ett brett sortiment av prisbelönta öl. Förutom Deth’s Tar inkluderar Deep Wood Series även andra fatlagrade öl, såsom Deth by Cherries, en variant med körsbär, och Straight Jacket, en bourbonfatlagrad barleywine med smaker av karamell, torkad frukt och ek.

Med en så stark bakgrund och kultstatus bland stout-älskare världen över lär denna limiterade upplaga på 2400 burkar sälja slut snabbt.

Deth’s Tar Oatmeal Imperial Stout

Pris: 99,00 (+1kr pant)           

Art. nr: 1029615

Lansering: 4 oktober 2024

Alkoholhalt: 13,9%

Format: burk, 355 ml

Skrivet av Michael Karlberg 2 oktober, 2024

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!