Exklusiv bourbon-cocktailkväll på Häktet – Heaven Hill Distillery och Sveriges bästa bartender skapar unika cocktails

Den 31 oktober öppnar Häktet dörrarna för en kväll utöver det vanliga när Heaven Hill Distillery tar över baren med sina exklusiva bourboncocktails. Tillsammans med den internationellt hyllade mixologen Benji Purslow, Brand Educator för Heaven Hill, och Svante Garsten Schön, utsedd till Sveriges bästa bartender 2023, blir detta ett evenemang som cocktail- och whiskeyälskare inte vill missa.

För kvällens event har Häktet, i samarbete med Heaven Hill Distillery, satt samman en specialmeny där ikoniska bourbons som Evan Williams, Elijah Craig, Rittenhouse och Larceny står i centrum. Kvällens höjdpunkt är den prisbelönta mixologen Benji Purslow, som har en imponerande karriär bakom sig. Benji började inom hospitality-branschen redan 1999 och har sedan 2005 varit en ledande figur på Londons cocktailscen. Hans kreativa talang har gett honom internationellt erkännande, och han har varit finalist i prestigefyllda tävlingar vid flera tillfällen.

Sedan 2020 har Benji varit Brand Educator för Heaven Hill Distillery, och han har blivit en av Europas främsta ambassadörer för bourbon. Han har lett cocktail-takeovers i storstäder som Paris, Köpenhamn, Rom och London, och hans passion för utbildning och storytelling kring whiskey gör honom till en av de mest efterfrågade i branschen.

Tillsammans med Benji Purslow står Svante Garsten Schön, som förutom sin roll som barchef på Häktet Vänster har vunnit flera priser för sina innovativa och roliga cocktails. Svante har lyft Häktet till att bli en av Stockholms mest kreativa cocktailbarer. Hans erfarenhet och lekfullhet i drinkskapandet gör honom till den perfekta medspelaren för denna speciella kväll. Tillsammans kommer Benji och Svante att skapa unika bourboncocktails som endast går att avnjuta denna kväll.

Heaven Hill Distillery, grundat 1935 i Kentucky, USA, är en av landets mest respekterade whiskeyproducenter. Deras bourbons kännetecknas av komplexa smaker och en lång tradition av hantverk. Under kvällen kan gästerna smaka på en rad fatlagrade bourbons med toner av mörk choklad, vanilj och kaffe, noggrant utvalda för att skapa en exceptionell smakupplevelse.

Häktet, beläget i en historisk byggnad från 1700-talet på Södermalm, har under sina 12 år som krog och bar blivit en självklar mötesplats för stockholmare. Här kombineras en avslappnad atmosfär med en kreativ och prisbelönt cocktailmeny i den välkända baren Häktet Vänster, där Svante Garsten Schön styr över drinkarna. Baren har genom åren lockat besökare med lekfulla teman som graffiti, filmer och till och med Tinder – där gästerna fick ”svepa” mellan drinkarna på en mobilmeny. Atmosfären är ständigt livlig och stimmig, och ofta bjuds det på livekonserter eller DJ-set som förlänger kvällen in på småtimmarna.

Eventdetaljer:
📅 Datum: 31 oktober 2024
🕒 Tid: 19.00–22.00
📍 Plats: Häktet, Stockholm
🍸 Bourbonmärken: Evan Williams, Elijah Craig, Rittenhouse, Larceny
🎟️ Inträde: Fri entré (begränsat antal platser)
👉 Länk till eventet på Facebook

Med sin unika kombination av historiska lokaler, kreativ cocktailkultur och två av världens mest respekterade bartenders bakom baren, lovar Häktet en minnesvärd kväll för alla som vill upptäcka bourbon på ett helt nytt sätt. Oavsett om du är whiskeyfantast eller bara ute efter en kväll med god stämning och innovativa drinkar, är detta ett event du inte vill missa.

Skrivet av Michael Karlberg 11 oktober, 2024

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!